Jesus; Spikret opp på plank for at vi skulle få fri til å dra på hytta

Endelig tiden for å vise frem den nye SUV’n og det nye slalomutstyret.

Påsken er her igjen. En masse nytt påskeutstyr er handlet inn, inklusive en ny Suv for å kunne komme seg helskinnet opp til hytta og parkere på den oppvarmede parkeringen utenfor dobbeltgarasjen. Det normale er jo at slalomutstyret som var nytt til jul blir lagt i uff-containeren nede ved inngangen til hyttefeltet, for man bruker ikke gammelt utstyr i påsken. Man trenger jo hvert fall ikke spare på gammelt utdatert slalomutstyr nå siden det ikke er lov med gjester som kunne brukt dette i smug og langt vekk fra hytten man er på.

Nå risikerer man jo egentlig ikke å få gjester, men tenk hvor flaut det ville være om myndighetene plutselig la om og gjester ankom og kunne se at slalomskiene fra julen 2020 fortsatt er i eie. Det ville jo selvsagt være en skam som kom til å bli tung for mange. Det er godt mulig vi her snakker business for lokale unggutter. En sms-tjeneste om hvor de kan dra og hente slalomutstyr som er brukt mer enn 10 ganger.

Hvert eneste år sitter altså folk i kø fra Sollihøgda til Gol i 2 dager for å komme seg til fells. Denne påsken blir annerledes for veldig mange på fjellet siden de ikke kan dra på hytten bygget for en famile på 4 samt 14 gjester man vil skryte om rikdommen sin til. I år er hyttefolket stuck med egen husstand. For de fleste med hytte litt overgjennomsnittet er jo det da mor, far, 2 barn, au-pairen, kokken, vaskehjelpen, ski-prepperen samt han som sitter klar i isolat hele påsken for å kunne gå på butikken hvis man mangler bær til drinken eller rødvin til sausen.

Det er lte snø etc i lavlandet i år så jeg tipper også at båtsesongen starter tidlig i år. Morn’du, skip o-hoy, styrbord, babord, dørk og bysse.. hvor er au-pairen som skal ro?

Nåvel….

Påske i Norge betyr normalt kø, snø, øl og etter hvert kos, men, det er en ting mange lurer på, og det er:

Hva er egentlig påske for noe?? Hvorfor feirer vi påske?

Ja, og når stenger polet?

 

Påsken, denne flotte uken med fri fra jobb for veldig mange av oss. Uken da veldig mange, i normaltider, valfarter til hytter og hoteller for å være drita der istedenfor hjemme. Påsken er jo fra kristent hold en høytid da man feirer Jesus siste nattverd, lidelse, død og oppstandelse. Litt som man driver på til fjells for eksempel. Fest, nattmat, fyllesjuk, aaaarrgh…og så er det på’n igjen dagen etter.

Hvorfor er så påsken da den er? Det som er helt sikkert er at det ikke har noe som helst med det lengste hoppet i nyttårshopprennet minus høyeste og laveste stilkarakter å gjøre… Det er vel egentlig ikke godt å si hvorfor påsken er da den er, men historien forteller at en gjeng med langt skjegg og kjortler samlet seg rundt et bord, drakk opp slanter og skvetter fra festen dagen før, og fant ut at det er alfor lite fester og reunions for tiden. Selvfølgelig var jo denne gjengen som samlet seg i år 325 i Nikea som seg hør og bør skikkelig bakfulle i tillegg, og tenkte at vi må jo ha det litt morro med dette og, så de fant ut at påsken…vel den skulle feires første søndag etter fullmåne etter 21 mars. Dette har da senere blitt den såkalte påskeformelen…

Opptakten til påskefeiringen er da den søndagen som kommer nå. Palmesøndag. Uken -som forøvrig kalles den stille uken- fortsetter så med Skjærtorsdag, Langfredag, Påskeaften, 1 og 2 påskedag. Nå er det en stund siden undertegnede har vært på guttetur i påsken, men jeg kan garantert si at det med den stille uken ikke har slått helt an.

Palmesøndag er dagen det var så varmt, det var dagen da Jesus tusla inn i Jerusalem i sandaler uten å ha pynta seg, og folket som bodde der var greie nok til å stå å vifte med palmeblader for å holde fluene unna.
Skjærtorsdag er dagen da Jesus gjorde nytte av brevkurset han hadde tatt på Neglakademiet og rett og  slett vaska og stelte føttene til alle displene sine. Pedikyr-businessen gikk tregt i de dager og det var greit å få øvd seg litt.
Langfredag er rett og og slett dagen da historien forteller at Jesus ble spikret opp på korset, det er vel også dagen da enkelte drev å dytta gamle skolesvamper med eddik opp i nesa på’n, det var liksom ikke nok at han bare hang der…

Påskeaften… lørdagen… dagen da Polet stenger tidlig og man må huske å handle for flere dager i strekk. Påskeaften er dagen da det var sorg ved graven.. Alle  var der, utenom disiplene, de lekte gjemsel med Romerne de.

På 1 påskedag sto etter sigende Jesus opp igjen. Fra min tid i Hemsedal så kan jeg skrive under på at opp måtte man, om man ville eller ikke, hytta skulle jo ryddes.

Nåvel, historien forteller at Jesus møtte kvinnene først, og da spesiel Maria Magdalena…you’re a creature of the night… Maria Magdalena…øh… nok om den sangen… han møtte de alle sammen i hagen, og så disiplene, en etter en. High-five og slap on bum..I’m back!!. All denne møtingen av folk gjorde jo alle så slitne at de rett og slett fant ut at man måtte ha fri dagen etter og… og der har du 2 påskedag.

Og dette konkluderer min lille oppklaring av hvorfor vi feirer påske..

 

#påske #påske2020 #påsketur #påskefjell #påskegodt #påskesol #påskeøl #påskesnø #påskeegg #påskekos

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg