Kanskje julenissen åpner Norge i Desember?

Helsedirektøren håper at Norge kan være fullstendig åpnet igjen innen utgang 2021

De store lettelser kan først skje etter april, når Norge er ferdig med å vaksinere alle i risikogrupper samt helsepersonell. Det sier hvert fall helsedirektøren.. men med den ufattelige farten de viser i vaksinasjonsprogrammet her i Norge så tenker jeg det heller handler om fellesferien.

Makan til sendrektighet i det å sette sprøyter på folk må du lete lenge etter. Hvorfor i all verden setter man ikke bare opp et samlebåndssystem der du omtrent kommer kjørende, ruller ned vindu, stikk,ferdig, takk skal du ha, sees om 14 dager for dose 2.

Helsemyndighetene ser for seg 4 steg/faser i gjenåpning av Norge:

 

Steg 1

Lettelser for de prioriterte gruppene. de prioriterte gruppene er barn og unge samt arbeidslivet. Disse lettelsene ser helsemyndighetene for seg at begynner i mai eller juni. (så da snakker vi etter sommeren tenker jeg)

 

Steg 2

Lettelsene i steg 2 kan kanskje komme 4-6 uker etter steg 1.. Lettelsene i steg 2 handler om arrangementer og reiseliv. (så vi snakker skolestart før man er i gang… så bare å drite i sydenturen i sommer også folkens)

 

Steg 3

Lettelsene i steg 3 kommer til å handle om kravene til avstand og størrelse på grupper. Det kan også hende at kravene til hjemmekontor ryker i denne omgang. (shit.. begynner klemming og sånn igjen da..?)

 

Steg 4

Det siste som fjernes er de grunnleggende smitteversråd som vasking av hender og holde seg hjemme når man er syk. (asså.. nå har vi brukt et helt år på å lære folk at de skal vaske henda sine og så skal de ta det bort igjen. Jeg vet at jubelen kommer til å stå i taket på britiske puber når dette bli kjent, men vi her i Norge kan godt opprettholde den bedrede hygienen dette tross alt har gitt oss)

 

Konklusjon:

Vi som venter på seriespill i hockey og håndball denne vinteren/våren tror jeg bare kan pakke ned de håpene om dette her er det som er retingsstyrende for regjeringen. Det kan vel hende fotball-diktaturet har nok press på Raja til å få kjøre i gang serien sin i vår, men det blir nok kun på toppen.

Alle vi som driver voksen bredde lagidrett tror jeg må sitte med fingrene krysset og håpe på at Bent Høie lar skjegget gro, tar på seg julenissedrakt, dunker tre ganger thump, thump, thump, på mikrofonen og sier -på en pressekonferanse julaften- “nå er Norge åpent igjen”…

-men så spørs det da hvilken julaften det blir….

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg