Kjære alle foreldre: Skal vi åpne opp øynene nå?

Det er vel få som ikke har fått med seg saken om de tre jentene som stod frem i media og fortalte hvordan det utøves trakassering, sexpress, kroppspress og lignende i norske skolegårder rettet da mot jenter helt ned i 13-14 års-alderen. Det tar samtidig ikke lang tid før kronikker og innlegg om dette florerer i det samme mediabildet der det skrives “Få #metoo inn i skolegården” etc. Skytset rettes i stor grad mot gutter.

Det går så noen dager før gutter (og jenter) begynner å fortelle om at det er jaggu ikke lett å være gutt heller. Jenteklikker fryser ut gutter åpenlyst fordi kroppene ikke er fin nok, de vet at han og han ikke har svær nok pikk, hvert fall ikke svær nok til at han skal få komme på festen som planlegges. Dette er oppførsel som i stor grad ikke stoppes av myndighetspersoner heller, for som gutt har man lært at “dette må man jo bare tåle”..

Det er litt som den gamle teksten: Om en mann ser en naken dame i et vindu så er han en kikker, men om en dame ser en naken mann i et vindu så er mannen en blotter.

I mine øyne begynner all drittoppførsel mye tidligere, og den begynner hjemme når foreldre ikke setter skikkelige grenser og lærer barna å respektere hverandre og andre mennesker.

Jeg har de siste 3 år observert småbarnsfamilier “på nytt” pga vår egen situasjon og nytt inntog i barnehage og skolesituasjoner.

Jeg har selv sett 4-5 år gamle barn stå i barnehagen og skjelle ut sine egne foreldre.

Jeg har selv sett 1-klassebarn himle med øynene til lærer når de får en beskjed.

Jeg har selv sett 1-2 klassebarn regelrett vise avsky mot lærere som ber de gå gangvei og ikke krysse parkeringsplass.

Jeg har selv sett 1-2 klassebarn se seg rundt, for å forvisse seg om at ingen voksne hører, og så snakke om spill, og når de skal spille spill, av typen 15-årsgrense som en i gutteflokken får lov av foreldrene å spille, mens alle de andre har strengt forbud.

 

Hva kommer så sånn oppførsel av?

Jeg påstår at altfor mange foreldre lukker øynene for egne barns “bravader”… “Mitt barn gjør ikke sånn”… “Det er alle andre barn som mobber, trakasserer, sender snapper, hvisker og tisker, himler med øynene, viser avsky, utøver sexpress, etc..”

NEI!!

Det er ikke det. Det er faktisk ditt barn som gjør dette.

Men hva skjer? Nesten ingen ting.. for:

Barnehagepersonell, lærere, assistenter, foreldre, naboer, andre; Vi er for feige alle sammen. Vi er altfor redde til å si ifra og bry oss.

Inntil vi alle begynner å slå ned på drittoppførsel allerede når barna er små så vil dette bare fortsette..

Men… vi må jo stoppe dette…

Alle sammen!

DU må stoppe dette med ditt barn, så skal jeg og alle vi andre stoppe dette med våre barn.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg