Kjære musikk-anmelder; Ta deg ei skikkelig bolle

Vel, strengt tatt gjelder dette alle anmeldere media bruker, samt media selv.

Det var norsk Melodi Grand Prix finale i går og artisten TIX vant. Det i seg selv er vel ikke den store snakkisen egentlig i etterkant av finalen. Det som er det store i mediene er hva musikkanmelder Anders Grønneberg har uttalt om TIX og hans bidrag inn i denne finalen. Jeg har ikke tenkt å mene så mye om akkurat sangen og melodien, hørte den først i går kveld etter seier var klar. Sangen kan vel klare seg like godt i den europeiske finalen like godt som noen andre bidrag.

Det jeg har lyst å ta opp er medienes bruk av anmeldere… og hvem de sender for å anmelde. Jeg skjønner jo at alle aviser ikke kan ha en drøss med anmeldere ansatt for å ta seg av de forskjellige genre av musikk eller film.

Det er helt åpenbart at Grønneberg, Dagbladets anmelder, ikke har noe særlig til overs for TIX og hans type musikk. Det mistenker jeg og at var utgangspunktet til Grønneberg i det han startet kvelden. Da blir det feil. Da får man ikke noe riktig bilde av deltaker og bidrag. Til Melodi Grand Prix må man bruke anmeldere som liker Grand Prix og er åpne for alle artister og alle bidrag og gir sin mening ut i fra det,

Om Britney Spears skal ha konsert på Ullevål sender du ikke en metall-digger for anmeldelse av konserten

Om Metallica skal ha konsert samme sted sender du ikke en som lever av klassisk musikk

Til en ny lansering av en Guardians-of-Galaxy-typ-film sender du ikke en dokumentar-film-entusiast

Osv, osv, osv,,

Media må lære seg til å sende anmeldere som liker akkurat den musikken/filmen de skal anmelde. Først da får du et ærlig bilde på om en sang/konsert/film er bra i den genren artisten/skaperen opererer.

Vi alle har vel opplevd å se en anmeldelse av en film der filmen fremstår komplett ræva… men så ser vi den alikevel og så er den helt glimrende. Dette er jo nettopp fordi anmelderen som gledesgråt seg i søvn over vakkerheten i filmen Piano ikke er i nærheten av å kunne gi en god anmeldelse av feks en film type Rambo.. nettopp fordi anmelder ikke liker sånne filmer.

 

Så VG, Dagbladet og alle dere andre:

Send folk som liker den type sanger/konserter/filmer etc.. ikke de som er negative i utgangspunktet.

 

Så til Anders Grønneberg til slutt…

KOKKOS!!

Det er en grunn til at unger plukker opp dritt og snakker dritt om andre mennesker. Det er fordi sånne som deg uttaler seg på den måten du har gjort om artisten TIX og da følgelig personen Anders Haukeland.

“At en million fluer liker dritt, betyr ikke at dritt er bra”..

Mulig at den millionen med nordmenn som likte dette og stemte TIX frem burde få en unnskyldning fra deg også Grønneberg..

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg