Kokain, sex, dop, horer, penger; Kan vi slutte å bli sjokkerte nå?

Joda, Exit viser en “sjokkerende” virkelighet, men det som er mest sjokkerene er vel medias “sjokk” over at det er slik. Hvorfor? Jo, fordi de er jo en del av dette selv. Alkohol, hasj, dop og damer har vært en del av elitens lekeplass i mange år.

Det begynner å bli en del år siden at jeg, fra lille Hønefoss kjent for flere narkomane i forhold til folketall enn mange andre steder, hørte om en elite som foretrakk å kjøpe kokain og hasj fremfor alkohol i helgene. Dette var på 90-tallet. Det er altså ikke noe nytt at folk snorter kokain og fester på andre måter enn den vanlige grøftefylla som er sosialt akseptert i Norge.

Det at folk med dritmye penger kjøper dop og horer er ikke noe nytt for norsk media. Det eneste som er forskjellen fra før og nå er at nå har NRK faktisk laget en serie som beskriver dette. Tidligere har dette vært en stilltiende avtale om at dette skriver vi ikke noe om.. penga rår.. men selv de rikeste gutta i Norge har ikke taket på NRK..

Etter at Exit kom på skjermen har flere finansfolk gått ut i media og bedyret sin uskyld og sagt “dette er ikke meg, dette er ikke mitt liv”.. litt på samme måte som forbrytere som bedyrer sin uskyld.. og så får de Elden som advokat. Bare pølsevev selvsagt. Dette er et miljø som er akkurat som Exit beskriver og enda verre. Finansfolkene som serien er basert på hadde null innvendinger på dramatiseringen annet enn “vi bruker ikke sånt kredittkort” og “vi flyr ikke økonomi, vi chartrer” etc.. Dagens finansfolk og andre innrømmer at det er som dette og verre. Glamourmodeller forteller om pengebruk og dop hinsides fatteevne for oss vanlige dødelige som må leve fra lønning til lønning.

Media: Slutt å skap dere.

Dette er noe dere har visst i mange år. Det er nå forsåvidt greit å melke denne kua så mye dere kan, men slutt å late som om dette er noe dere ikke hadde peiling på.

Jeg synes det er bra denne serien kom. Jeg håper det kommer flere sesonger. Jeg håper det kommer enda flere bevis på hvor tomme liv egentlig kan være. Joda, sikkert gøy der og da…men du havner i dritten uansett. Det er ikke noe glamour over å ødelegge livet sitt med dop.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg