MDG – Politisk diktatur om de får makt

Dagens utspill; Fly-forbud mellom de store byene, samt innførsel av flykvoter

Denne gang er det MDG’s representanter Ulrikke Torgersen og Nora Selnæs som med brask og bram står frem i Nettavisen og varsler høyt og tydelig at om MDG kommer til makten vil de jobbe for at det skal bli fryktelig mye vanskeligere å dra på ferie ved bruk av fly, de vil erstatte fly med tog mellom storbyene, de vil forby reklame for fossile flyruter samt begynne jobbe for å innføre flykvoter for norges innbyggere.

Argumentet med at det er lange avstander mellom steder i Norge, og spesielt i nord-norge preller bare av disse urbane unge MDG-politikerne.

Sitat Nettavisen:

“Flykvoter vil fungere slik at alle har et gitt antall kvoter for flyvninger i løpet av et år. Dem som flyr mye, for eksempel på grunn av jobb eller at de bor grisgrendt, skal kunne kjøpe flykvoter av andre som ikke flyr like mye”.

Det betyr altså at MDG, som hater bil og fly, skal sitte på fortausrestaurantene i storbyene, sippe kaffe latte og røyle litt cannabis (for det vil de skal være lov), og tjene penger på at de som bor i feks Nord-Norge må sørover mer enn kvota de har vært så snille å gi hver enkelt person i kongeriket.

Sitat slutt.

Seriøst folkens: MDG legger opp til diktatur-politikk. 

 

MDG gir seg selvsagt ikke med det. De vil ha ned reisetid mellom feks Oslo og Trondheim. De baserer sine uttalelser blant annet på noen gitte uttalelser fra NTNU professorer som mener man med enkle grep kan få ned reisetid til 4,5 time med tog fra Oslo til Trondheim.

Her må jeg nesten sitere Nettavisen intervjuet igjen;

“Grepene som må tas er oppgraderinger på skinnegangene og droppe de fleste stopp langs ruten – slik at det kun er Oslo S og Trondheim S som er stoppesteder”.

Right….

 

Altså…

Er det noe landet Norge har blitt flinke til i de siste 20 årene så er det å forby ting. Nå skal det sies at det er ikke Norges befolkning som forbyr, det er politikere, maktkåte politikere som hestehandler seg frem til politiske posisjoner ved å tilby små miniputt-partier gjennomslag i fane-saker mot deres støtte i valg eller annen stor sak for deres parti.

Det mange av by-broiler-politikerne ikke ser ut til å klare å ta inn over seg er at det på langt nær er slik at størsteparten av Norges befolkning bor i blokk med sentralfyr, går eller tar kollektiv til jobb, sipper kaffe latte i lunchen og har alt de trenger innenfor gå-avstand.

Det å skulle være med å bestemme noe for Norge krever at man har en viss erfaring. Det har ikke 20-22-åringer som fortsatt bor hjemme og leker politikk i Oslo, Bergen eller Trondheim.

Det siste man nå vil forby på nasjonalt plan er ved-ovner. Man har noen regler for dette i de større byene, men altså ingen regel nasjonalt. Politiker-jyplinger i større byer snakker nå altså om å ville forby ved-fyring i miljøets tegn. Det er altså ikke nok at man klarte å dytte gjennom et forbud mot fyring med fossil olje og påførte alle oss som ikke bor i blokk med sentralfyr store kostnader pga dette.. nå vil miljø-broilerne gå løs på veden også.

Det å forstå at det er forskjell på å fyre opp en vedovn midt i Oslo kontra ut på landet virker å være hinsides fatte-evne for disse unge folka som tror varmen lager seg selv nede i kjelleren eller i en vindmølle på blokk-taket.

Det er greit å ville noe for miljøet. Men det må henge på greip. Det bygges fler og fler boliger nå uten en varmekilde nummer 2. Vi blir 100% mer og mer avhengig av strøm, og hva skjer med den? Jo strøm-mafiaen, for det er det de er, de holder forbrukere i et jerngrep. Sist måned var regningen dobbel for mange. I et land der gradestokken lett viser -20 og verre på vinteren kan man ikke bare være avhengig av strøm. Det ruinerer folk.

Det må gå an å skille snørr fra barter.

Norge er et land med store geografiske forskjeller. Det som er lurt, bra, innafor, ett sted er ikke nødvendigvis like lurt, bra, innafor et annet sted. Det å innføre Oslo, Bergen, Trondheim politikk i andre byer enn disse 3 (som et eksempel) blir bare skvalder og fjas for det meste.

Jeg håper folk våkner inn mot valget og sørger for at ikke en-saks-partier som MDG får gjennomslag i noe som helst nasjonalt. De har gjort nok nå med Oslo.

Kanskje disse politiske miniputt-partiene heller burde bruke sin lange erfaring og politiske ekspertise til å forby kuldegrader..

 

 

 

4 kommentarer
  1. Da er det store spørsmålet hvor skal pengene komme fra🙈 dessa er farlige å gale ja noe harsj røyking må nok til for å finne på sånt😬😲

  2. Ja, takke seg til noen ekte gladrasister som har noen forslag om lakrispiper, no greier om bomring og hvite busser for mennesker som ikke er helt blendahvite som eneste politiske agenda og ambisjon.
   For hver eneste gang vår tids digitale toalettpapir, Nettavisen og skrothøyre flyr i fistel over en ambisjon MDG har for landet og verden så får MDG flere velgere. Og det er jo faktisk ganske fint å tenke på. So keep up the good work.

   1. Det er forskjell på ambisjoner og hallusinasjoner…. slutt med cannabisrøykinga så kan det tenkes klarere.. Dagen komkmer da Lan, une og de andre må innrømme at “vi aner ikke hvordan vi skal dekke inn statsbudsjettet”… lekepolitikere…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg