Nå skal vi leve som vanlig, men alikevel ikke helt som vanlig

Vi må nemlig lære oss å leve med covid-smitten blant oss

Det blir en ny hverdag for oss alle, barn, ungdom, studenter og voksne i jobb.

Barna skal ikke holdes hjemme pga litt hoste og snørr i nesa som mange i barnehager og barneskoler tror. Det er nemlig fortsatt lov å være forkjølet uten å være syk. Det er allmenntilstand som gjelder. Høst og vinter er tiden da unger snufser og hoster om hverandre.. Det betyr ikke at man er syk eller er smittet med covid.

Det samme gjelder for ungdom, studenter og alle de i arbeidsstokken her til lands. Det er lov å være forkjølet, det er lov å snufse litt, det er lov å hoste.. Det er almenntilstanden som er førende faktor. MEN, for alle disse siste gruppene er det en ting til som er sagt; Du må teste deg før du kan gå på skole/jobb om du opplever luftveisproblemer mer enn den vanlige «snyt på morgenen og ferdig med det».

Svaret må da være hurtigtester og/eller rask tilgang på pcr-test.

Regjeringen har sagt at fra midt oktober fjerner man fritak fra regel rundt fraværsgrensen i skolen. Dette har legestanden selvsagt uttrykt stor skepsis til, med rette, for hvordan skal dette bli om skole-elever i ett sett skal måtte renne ned fastlegekontorer for legeerklæringer pga snørr i nesa.
Alle hjem i Norge bør jo nå egentlig utstyres med en viss mengde hjemmetester. Eller i det minste bør de være nær sagt gratis slik at man kan ha mange liggende i tilfelle noen i husstanden våkner opp med litt snørr/hoste.

Frem med test, pirk i nesa, resultat om 15 min, «niks, du har ikke covid, pell deg på skolen/jobb».

Slik må det bli. Er man syk holder man seg selvsagt hjemme. Men er det litt snufs.. ja da drar man på skole/jobb, MED aksept fra lærere, venner, arbeidsgiver at test er gjort og det er derfor man er på plass selv med snørr i nesa.

Når dette er sagt: Jeg håper regjeringen, samme hvem, innfører fritaket på fraværsgrensa igjen inntil vi ser hvordan samfunnet vårt blir når det er åpent «under ansvar»..

 

Det som er mye verre for det norske samfunn nå er alle disse som hverken vil vaksinere seg eller teste seg eller barna sine.
Det å være vaksinemotstander kan jeg til nød skjønne at noen er, men at man ikke vil la seg teste eller la barna sine bli testet, det forstår jeg ikke.

Det å ikke teste seg, eller ungene, betyr i mine øyne at du gir totalt faen i helsen til dine venner, kollegaer, bekjente og hele kretsen rundt barna. Vaksinemotstander.. ok, skjønner den, men testmotstander…

Hva i svarte er problemet med å teste seg da? Er det en eller annen religion, personlig overbevisning eller noe annet skval som sier at å teste seg er galt?

De samme folka går vel til lege om de kutter seg, brekker noe eller på annen måte trenger hjelp.. eller har de overbevisninger som gjør at de skal lege seg selv der og?

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg