Narvik kan ikke vinne annet enn penger…

Noen plass i Fjordkraft-ligaen vil ingen sivil rett gå inn og gi.

Okay, jeg er blitt beskyldt or å drive ren anti-Narvik propaganda når jeg kun har skrevet om retningslinjene og følgende av de, spesielt etter vi passerte de magiske 16 kamper i 1-divisjon og 18 kamper i FK-ligaen… så siden jeg er beskyldt for det så kan jeg vel ta for meg dette en gang til.

Du skal være bra løk om du nå ikke har fått med deg at Narviks styre ønsker å ta opp/nedrykkssaken inn for sivil rett.

Feragen og Flod gir i intervjuer uttrykk for at de vil inn og kjøre sak, og få en sivil rett til å diktere Norges Ishockeyforbund om hvilke lag som skal spille i hvilken serie i norsk ishockey.

Dette skjer ikke ihht uttallelser fra folk som har greie på dette. Norges Ishockeyforbund/Forbundsstyre har sagt sitt. Det samme har ankeutvalget. Idrettens egne organer har sagt sitt. Nedrykk Narvik er et faktum.

Fakta:

Ja, det ble gjort en saksbehandlingsfeil i forkant av vedtak september 2020. Det oppga også ankeutvalget. Men ankeutvalget sier vel også at denne er av liten betydning i denne saken fordi man anser at Forbundsstyre ville landet på samme avgjørelse uansett. Det sies vel også at klubbene, alle klubbene, Narvik også, ble informert skriftlig om dette og at informasjonsplikten dermed er oppfylt, vedtak er gyldig, og man kunne derfor klage på fattet gyldig vedtak innen vanlige frister. Det var det ingen som gjorde.

Isteden kommer Narvik nå i ettertid og påstår at de ikke skjønte vedtaket. I tillegg henger de knaggen på at de, som har spilt absolutt fleste kamper av alle i FK-ligaen, ikke har fått spille den ene hjemmekampen, den mot Grüner (som de tapte mot i Oslo), som de hadde kommet til å vinne og dermed unngå sisteplass.

Ja, Forbundet skulle/burde ha sørget for at alle klubber måtte forholde seg til oppsatt terminliste og heller ikke flyttet på noen ting slik at alle feks hadde unnagjort hjemme/borte mot alle innen en gitt tidsfrist. Det gjorde de ikke. Nå må vi bli ferdige med den argumentasjonen.

Her må vel også Norsk Topphockey ta på seg sin del av ansvaret siden de vel var inne å flyttet på kamper for å få “riktige kamper på riktige datoer/steder”.. litt sånn som NFF gjør med 16 mai serierunden i fotball. I tillegg er det dette med Narviks dobbeltkamper sørpå. Det er Narvik som er opphav til terminliste med dobbeltkamper.. det at søring-lag spiller dobbelt der oppe er en del av “hertingen” man gjør for å fikse dobbelt sørpå. Det er vel absolutt ingen som er pålagt dobbeltkamper av Forbundet, dette er det klubbene som styrer etter en forhandling Narvik vant frem på da de rykka opp.

Narvik og Feragen sier rett ut at de kommer til å søke erstatning om retten ikke innvilger plass i FK-ligaen. Den rettsaken om penger tror jeg de bare kan begynne forberede med en gang.

Jeg tror ikke det er så lurt for Narvik som klubb.

1- de ble informert om vedtak og påvirkning på serien på lik linje med alle andre klubber

2- de klaget ikke på vedtaket innen fristen

Jeg tror ikke de kommer noen vei i en sivil rettssak heller. Narviks ledelse sov i timen før sesongen startet. De har heller ikke, meg bekjent, snakket om dette på møter med de andre FKL lagene og Norsk Topphockey. Det har vært putt stille helt til nedrykket var et faktum, dassen brant og møkka traff vifta.

 

Norsk rettsvesen kommer ikke, og kan ikke bestemme hvilke lag som skal spille hvilken serie.

For at Narvik skal vinne frem i en rettssak og faktisk få erstatning må en rett faktisk være enig i at saksbehandlingsfeilen er så graverende at vedtaket ikke skulle kunne vært kjent gyldig og dermed ikke kunne ha blitt benyttet. Alt annet som har skjedd er jo bare etterdønninger av vedtaket. Det at Forbundet 24 mars holdt på tidligere vedtak er jo ikke noe å krangle om. Det at Forbundsstyret bestemte seg for 10 lag og ikke 12 på tross av NTH og adm er jo heller ingen “bombe”.. det blir akkurat som en ledelse som drøfter en sak med de tillitsvalgte og så tar en avgjørelse slik de har myndighet til.

 

Avslutningsvis…

Skulle Narvik vinne frem med erstatingssak.. ok.. da tjener de litt penger

Skulle Narvik tape saken… da ryker det unna en del penger..

Tåler klubben det på lang sikt… kortsiktig klarer de seg nok..

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

 

 

1 kommentar
  1. Takk, Jim. Veldig bra skrevet og forklart!! Selv ville jeg gått for 11 lag.
   En ekstra ordinær situasjon vil måtte kunne kreve ekstraordinære tiltak,
   nettopp bare for neste sesong. Da ville Narvik og Nord-Norge blitt
   fornøyd og Ringerike fått sin fortjente plass.
   For meg handler det mest om goodwill og hva som er best for
   hockeyfamilen, ikke bare avgjørelser basert på regler evt. avtaler.
   Dessuten trenger hockeyfamilien mest mulig positiv omtale, fordi mange
   ikke kjenner saker godt nok til å uttale i media eller er mest oppsatt av sitt eget
   ønske. Jeg ønsker at flest mulige aksepterer å måtte jobbe sammen.
   .

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg