Nei Fredrik Solvang; Du skal ikke angre på blah-blah-blah-spørsmålet til Støre

Du sa faktisk det alle tenker når en politiker får et slikt spørsmål.

For de som ikke har fått det med seg. Debatten på NRK handlet om “Trygdeoppgjøret” der temaet var minstepensjonistenes utbetalinger på under 200 tusen i året. Debatten handlet i stor grad om at minstepensjonistene med foreslått oppgjør får negativ kjøpekraft.

Jonas Gahr Støre var med i debatten denne kvelden og kom som vanlig med en lang tirade om “dette må vi gjøre noe med” og “dette må vi ta tak i” og snakket om helhetlig gjennomgang rundt alle forhold mht minstepensjonistene..dvs det sedvanlige politikersvaret. Det er da det, i mine øyne og ører, glipper ut av Fredrik Solvang:

“Tror du ikke at en minstepensjonist som sitter og hører på dette nå bare tenker blah-blah-blah?”

For meg er dette en fantastisk treffende setning fra Solvang gitt til Jonas Gahr Støre. Ikke bare fordi Støre fortjener å høre hva folk generelt tenker når han og andre politikere svarer helt ut på bærtur vagt på et spørsmål som er særdeles viktig for de det gjelder, men Fredrik Solvangs “glipp” bør også vekke alle de andre stortingspolitikerne som svarer på samme måte på viktige saker.

Politikere må se til å våkne opp til at folk er dritt lei svada- og tåkeprat rundt det som er viktig.

Folk vil ha et ordentlig svar.

Ikke hva de andre burde ha gjort.

Flere av politikerne burde stilles til veggs for sine uttalelser muntlig og skriftlig. SV med Lysbakken i spissen kjører jo blodhardt på på Twitter der den ene etter andre påstanden slenges ut fullstendig uimotsagt av andre enn “vanlige folk” og de motargumentene preller jo av som trafikkregler på Northug…

 

Jeg skulle ønske flere debatter ble som den Solvang hadde. I det øyeblikk en politiker setter i gang med en svada-tirade stoppes h*n med “men dette er jo bare tøys, tror du vanlige folk kan forholde seg til dette? mener du A eller B?”

 

Det er valg neste år.. Begynn å krev litt skikkelige svar!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg