Nei, mitt barn mobber ikke…

En slik start på en setning er vel essensen i hvorfor mobbing ikke stopper..

Hvorfor tenkte jeg på den setningen akkurat i dag? Vel, fordi jeg på samme dag som jeg leser at hver åttende elev i skolen blir mobbet kom over et intervju med Tore Petterson, du vet han Skal vi Danse dommeren, der han forteller om sitt arbeid med å reise rundt på skoler og snakke med barn og ungdom om livet og mobbing. Tore Petterson forteller om en barndom med mye mobbing fordi han var annerledes, og sitt ønske om å gjøre noe for dagens barn/ungdom, noe som ikke ble gjort for han.

Jeg er 100% enig i budskapet hans.. Det er altfor mange ungdommer som fyller 20 år på papiret, men ikke i live, her i landet. Barn og ungdom som tar livet sitt på grunn av mobbing/annerledeshet, som kunne vært unngått om vi feks hadde lærere som så og tok affære i mye større grad.

Les: God lærer du? Nei, det har du ikke studiepoeng nok til å være

Dette med lærere som ikke tør gå i krigen for å verne/hjelpe elever som mobbes for det ene eller det andre er et problem. Dette med lærere som ikke har tid til å gjøre noe på grunn av et mer og mer teoribasert pensum er et problem. Dette med lærere som ikke er sosialt gode/flinke er et kjempeproblem. Dette med lærere som kanskje (som Tore Petterson sier) ble mobbet selv, dykket inn i litteratur og ble faglig gode, men som ikke besitter menneskelig kunnskap er et like stort problem.

Men, ikke misforstå: Lærere har ikke skylden. Lærere får ikke gjort noe som helst uten at foreldre gjør noe med holdninger de selv og deres barn har. 

Jeg har ved mange tilfeller skrevet om mobbing, dvs anti-mobbing og hva jeg mener skal og bør gjøres for å kanskje kunne få gjort noe med dette som til de grader ødelegger livene til så mange barn i Norge og sånn sett sikkert verden over. Jeg har skrevet om at jeg mener det er vi som foreldre sin krystallklare plikt å oppdra ungene våre til at dette med mobbing/ytfrysing ikke er greit. Hvis vi alle gjorde det så ville jo mobbing forsvinne med tiden. Foreldre sammen med skolen kan faktisk få en slutt på dette.

Men, så kommer man over artikler/historier om lærere som forgjeves forsøker ta opp mobbesaker i lærer-plenum men blir nedstemt fordi det er mye viktigere å snakke om hvor farlig sjokoladepålegg på skolematen er…..

Fy søren, maken til vegring for å ta tak i et store problem skal du lete lenge etter. Skal vi bli kvitt mobbing osv på skoler så kan ikke lærerstab eller rektorer være konfliktsky. De kan ikke tro at “det går seg nok til”.  De kan ikke tenke “dette må de da tåle”.  De kan rett og slett ikke ikke ta affære. Man tørre konfrontere mobbere og deres foreldre samme hvem de er, fordi for alt du vet så går en mamma og en pappa rundt og tror at gullungen deres aldri gjør noe galt, og så er realiteten det stikk motsatte…

Les: Ja, snakk med barna, men glem ikke foreldrene!

Vi må alle være villige til å gå i krigen for å stoppe dette.

Det hjelper altså ikke en døyt med politiske appeller når barn vokser opp og ser og hører voksne som snakker dritt om andre mennesker. Når barn og ungdom ser og hører voksne baksnakke andre mennesker. Når barn ser og hører voksne som ekskluderer andre mennesker. Når barn ser og hører voksne som har en nedverdigende holding mot andre mennesker. Når barn ser og opplever voksne som ikke klarer oppføre seg som voksne. Når barn ser, hører og opplever voksne som ikke tar ansvar og viser hvordan man skal løse konflikter og problemer.

Hvordan skal barn lære å oppføre seg når voksne i deres nærhet ikke gjør det? Hvordan skal barn bli ungdom og senere voksne når alt de ser og hører i oppveksten er voksen-idioti..

Har du tenkt på hvordan du snakker med barn i nærheten?

Har du tenkt på hva du sier om andre med barn i nærheten?

Har du tenkt på hvordan du oppfører deg når barn ser deg?

Har du tenkt på din egen oppførsel generelt ?

Har du tenkt på at barn i verste fall kopierer deg?

Har du tenkt på at all din nedverdigende oppførsel, holdning og snakk oppfattes som mobbing…

Kanskje er du en mobber…?

Har du tenkt på det?

 

Takk !

#mobbing #skole #barn

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg