Nordmenn, det kalde folkeslaget. Er det det som redder oss nå?

Vel, redder og redder. Er det det som skiller oss fra Spania/Italia smittemessig?

Utallige er reisereportasjene fra andre lands journalister som kommer hit for naturen. Reportasjer som skulle handlet om den grande naturen har ofte et hoved-side-poeng som beskriver nordmenn som kalde, ugjestmilde, vanskelige å komme innpå, reserverte, etc.

Kan det hende at det er det som redder oss nå fra de helt store dødstallene?

Det var jo egentlig strengt tatt ikke nødvendig med “stå 1 meter fra hverandre” beskjeden… 90% av nordmenn gjør jo det hele tiden uansett. Men, det snodig i den sammenhengen er jo at i det den beskjeden kom reagerer 50% av de 90% nordmenn med “pøhh… ingen skal fortelle meg hvor og hvordan jeg skal stå” og vips, folkemengder som samles der det normalt ikke er folkemengder.

Nyhetene i Norge skriver veldig mye om Norge versus Italia/Spania og smitte/dødsrate. Men kan vi, og bør vi, egentlig sammenligne oss så veldig mye med for eksempel de 2 landene?

Italia og Spania er jo for de fleste av oss kjent som gjestmilde og meget sosiale land. Går du på en restaurant litt vekk fra “stripa” der på kveldstid ramler plutselig storfamilien inn. Alt fra nyfødt til en gamling som høyst sannsynlig er et sted mellom 90 og 110 år skal spise, drikke, skråle og kose seg. Etter middag drar de alle hjem til generasjonsboligen.

I Norge er det nedtelling til ungene peller seg ut av barndomshjemmet. I det nanosekundet avkommet er ute skal det pusses opp, selvrealiseres, reises, trenes og gjøres alt man ikke fikk gjort mens man måtte være forelder og oppdrager. Er man som avkom heldig inviteres det til middag en gang i uken (og da er man heldig) men det reelle tallet er nok mye lavere.. og tilogmed da kvier man seg litt for å dra… for da må det jo konverseres.

Det sier seg selv at det ikke smittes like lett innad i norske familier som i familier der det er vanlig med storfamilie under samme tak. Ikke går vi på restaurant i samme grad her hjemme heller. Skal en storfamilie gå på restaurant her i Norge må man sette av store midler samt ta hjertemedisin før regningen kommer.

 

Jeg sier på ingen måte at man skal ta lett på smittefaren her i Norge. Vi skal følge de råd og pålegg vi får. Jeg sier bare at det er en viss forskjell på samfunnsstrukturen i Norge kontra Spania/Italia.

Det pluss at vi er et traust folkeslag vi her oppe i steinrøysa kan være med på å holde tallene nede.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg