Norsemen-cup, 29 april, Hønefoss, Schjongshallen

Ringerike Geriatriks skal delta i denne eminente cupen for de nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest beste ishockeyspillerne i Norge. Arrangører er Hringariki Norsemen, som selv stiller med lagene Hvit og Svart.

Tidspunkt er altså 29 april. Cup starter ved 9-tiden på morgenen, og finale spilles ved 18-tiden.

Her er det bare å stikke innom og se stor og laber konkurranseidrett i skjønn forening med overdreven vaffelspising og inntak av leskedrikk med og uten energi. Undertegnede vet ikke så mye om de andre lagene, annet enn at det blant annet er noen gamle ørner fra Gjøvik, bedriftslaget til Fragleberget samt noen utstøtte trøndere. Det sprekeste laget er antakeligvis Brann & Redning… der er derfor vi skal ha en på walkie uttafor som tenner på et eller annet så de må dra mid-game.

Hringariki Norsemen som arrangører, Schjongshallen, Ringerike Ishockeyklubb og alle vi andre håper folk tar seg en tur ned i hallen og ser de nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest-nest beste ishockeyspillerne i Norge kjempe om poeng og til slutt et meget ettertraktet trofe.

Her ser du driblinger, skudd, skøyteteknikk etc… som  du ikke får se på elitematcher. Garantert.

 

Ringerike Geriatriks stiller med 13 mann i denne turneringen.

1 målvakt

4 backer

8 løpere

 

Målvakt: Trond Werner Olsen

Vi er overbevist om at foreldrene til Trond kom til kirken for å døpe han Trond Veggen Olsen.. men så møtte de på en standhaftig prest som syntes han måtte ha et litt mer vanlig navn… og dermed ble det Werner og ikke Veggen som mellomnavn. Lykke til med å score på Veggen i denne turneringen. Trond har ladet opp med spill utpå nær sagt hele sesongen, men fordi Fleury var opptatt sa han ja til å stå nå.

 

Back : Anders Eskeland

Vår resultatorienterte back som gir alt både på trening og kamp. Svettedressen forandrer farge de første 5 minuttene av treningen og hadde du vridd den opp og filtrert svetten kunne en middels stor landsby på steppene i Afrika drukket, dusjet og vannet petoniane i 3 måneder.

 

Back : Marius Ulseth

Vårt elite-alibi. Superback fra Hønefoss, men med fartstid på Lillehammer. Det beste med hele treningen nå i følge “Ulla” er timen før og etter trening med skvalder, jug og nytraktet kaffe. Marius venter, i likhet med undertegnede og flere andre, nå på golfsesongen… men tar oppdraget med Norsemen-cup på dypeste alvor.

 

Back : Sondre Skar

Sondre “pensjonistdengeren” Skar som vi kaller han. Ekspert på poke-check samt tversoverspsninger i halvmeters høyde gjennom midtsonen. Mest kjent for et hårreisende tversoverpass i Iskanten Ishall i Bergen som sikret hjemmelaget uavgjort helt på tampen av matchen.

 

Back : Johan Eskelund (eller krangle med Tom om plassering)

Power-back med Patrick Thoresen skjegg og kropp i tredje trimester. Skyter håndledd-skudd hardere og høyere enn de aller fleste på elite. Back med sans for kjappe løp fremover, og ikke så kjappe bakover. Mest kjent for å ha skutt ut alle tenna på en Moss-spiller rett før jul på 2000-tallet engang, samt taklet en annen som så stod i dusjen etterpå og lurte på hvorfor det regnet inne.

 

Løper : Tom Mosengen (eller krangle med Johan om plassering)

Tom “topptrent” herjer på backen og flippa-flopper når han spiller løper. Meget god i hands for eldre, og en stabil back på oldboys-hockey. Et grovt feilpass på tvers i egen sone pr kamp/trening er obligatorisk. Kommer til å bli veldig farlig i cupen siden han inne da helt sikkert har gått inn sine nye skøyter..

 

Løper : Martin Parthaugen

Martin er omplassert fra back til løper som så mange andre som starter på’n igjen. Martin er selve essensen på korte bytter da 40 sekunder er mer eller mindre det som orkes pr gang. Martin stresser aldri på hockeybanen. Sterk, stødig og rolig… noe også en dommer i Holmenhallen en gang erfarte da Martin sittende på rompa på isen etter et fall sa til dommer “Det er noe gærent med armen min” hvorpå han dro opp drakt og harmen hang 90 grader rett ned midt mellom albue og håndledd.

 

Løper : Henning Hansen

En av de gjenværende løperne fra flipp, flapp og flopp rekka fra sent 90, tidlig 00 tallet. Henning “feil vei Hansen” som vi kaller han har motto yess ass der han surrer rundt og går feil vei ift de andre to løperne mer eller mindre hver gang. Godt tips for å stoppe Hansen er å tenke “det logiske er å gå høyre-frem… da stopper jeg Hansen ved å gå venstre-tilbake”… Men… så kan han lure deg og… Det er noe å tenke på.

 

Løper : Per Bjerke

Ikke så mye å si om Per annet enn at han er en jævel å bli kvitt på banen. Sterk, rask, og gir seg faen ikke. Du blir ikke kvitt’n… Per skyter fra alle vinkler og jobber hvert eneste bytt som en helt. Per hadde Patrick Thoresen skjegg han og.. men etter en shave oppdaget han 40% økning i fart siden 11 kilo skjegg tross alt veier en del

 

Løper : Ulrich Falkeid

Innebandy-champ omskolert til ishockeyspiller, men tusker fortsatt litt inne med kort kølle og hullete ball. Vi er fortsatt forundret over at ikke Ulrich hadde hovedrollen i Innebandy-krigerne. Litt sykdom har gjort at Falkeid ikke har samme strikkmotoren som tidligere, men snakketøyet har ikke dempet seg en hundredel. Hadde prating vært en del av pluss-poeng slik som 2 målvakter var.. da hadde Geratriks vunnet alle kamper uten å møte opp.

 

Løper : Steffen Strømsnes

Back-hand Strømsnes kan ta en hvilken som helst god pasning og omdanne den til puck-tap fordi absolutt alle pucker skal over på backhand. God og stødig rundt offensivt mål, uten at det omsettes i mål altfor ofte. Hadde godt humør og youtube-titting vært en del av gamet for å få poeng kunne Geriatriks sendt Strømsnes opp på Elite for å sitte på benken og trygge poeng hver eneste match.

 

Løper : Tommy Løken

Geriatriks andre Elite-alibi. Tommy var en power-ving på Panthers for en del år siden. Han ble brukt mest i undertall sammen med en svensk skjeggefyr som er glad i Guinness og irsk musikk. Tommy har fortsatt en helvetes speed og kommer til å bli satt som frimerke på Bækkevold på Brann & Redning hvis vi møtes til kamp. Tommy i spann med Hansen og en til er ikke lett å bryne seg på.. spesielt hvis Hansen går riktig vei.

 

Løper : Jim Gallagher

Det tuskes og snakkes om at Gallagher ikke har vært nedenfor defensiv blå på flere år. At han står på offensiv blå og luser. Dette er jo komplett feil. Det er forskjell på å stå stille, og å starte i rett tidspunkt. Gallagher, i likhet med mange andre, har omskolert seg fra back til løper på sine eldre dager. For etter 34 sesonger som back på voksen-nivå, der gremming og røsk i hockey-håret over folk som ikke starter for å skape noe, var det på tide å vise folk hvordan dette skulle gjøres.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg