Ny golfsesong nærmer seg; Her er noen enkle huskeregler!

Det finnes noen enkle ting/regler vi alle må følge.

Overskriften for alt kan være : Forbered deg og vær klar. 

Vi kan begynne med utslagene. Ikke stå med henda i lomma og se på de andre slå ut, og først når det er din tur så begynner du å tenke køllevalg etc. (det blir like dumt som å stå i 10 meter kø på kiosken og først når du er fremme ved luken begynner du tenke på hva du skal ha). Finn frem peg, ball og kølle.. vær klar. Skal du måle med kikkert så kan du gjøre det fra der du står og venter, du må ikke stå akkurat ved ballen. 3 meter til siden tror jeg holder for de aller fleste.

Det samme gjelder så ute på banen.

Feks; Alle 4 har slått ut. 1 havner i semi-rough, 2 på fairway en i rødt (straffeområde). Dette er feks ikke noe uvanlig start for en 4-flight på hull 1 på Tyrifjord.

Først og fremst så skal IKKE spiller som havnet i rødt spille noen provisorisk ball. Det er rødt straffeområde. Enten finner man ballen og kan spille videre med/uten dropp, eller så blir gruppen enige om hvor man krysset inn i rødt og det droppes ihht regler.

Som hovedregel går alle spillerne til hver sin ball, setter fra seg bag/tralle før de evt hjelper å lete etter annen spillers ball. Er det klart kan det gjerne slås også før man evt leter etter anne spillers ball. Det oppfordres til ready-golf. (for de som ikke er så stødig i nynorsk så betyr det altså at du slår når du, og det, er klart).

 

Klynge-golf, dvs at alle 4 går til alle baller sammen og 3 stk ser på en spiller slå vil vi ikke ha. 

Dette er dessverre noe vi ser som oftest blant de nye golferne. Her kan vi som har spilt en stund si ifra på en vennlig måte.

Husk at leting etter ball nå kun skal skje i 3 minutter.

Husk at du kun har ca 40 sekunder til hvert slag.

Du blir ikke noe bedre golfer av å ha en rutine med 14 prøvesvinger før hvert slag.

 

La oss nå si at alle 4 ligger på ca 100 meter fra pinnen spredt ut på fairway. Vi har allerede etablert at klynge-golf ikke skal skje. I dette tilfellet har man observert at spillere 1, 2, 3 og 4 står ved egen ball, helt korrekt. Spiller 4 ser på de andre slår, men når det er 4 sin tur så er det først da opp med kikkert og køllevalg. Dette er jo helt meningsløst. Denne målingen og køllevalget skulle skjedd da man kom frem til egen ball. Så kunne man prøvesvingt litt når de andre gjorde seg klare og dermed vært klar når det var sin tur.

 

Som tidligere skrevet:

Redusere tidsbruk handler om å gjøre seg klar.

Alle kan slå ræva slag. Alle kan slå i rødt. Alle kan slå OB. Alle kan toppe, duffe, etc etc.. Det handler ikke om det. Det handler om å være klar. Ha en ekstra ball i lomma eller lett tilgjengelig. Ta med pitch og putter når du ligger ved greenen så du ikke må tilbake og hente putteren.

 

Det synes også å ha vokst frem en greie blant nyere spillere dette å PGA-lese greener. Dvs spillere ligger nærmest på greenen og sikter. Det å gjøre seg klar gjelder også på green. Så lenge man ikke forstyrre, står i veien eller i puttelinjen så kan man lese green etc når en annen putter.

 

Det siste alle må huske:

Bag og tralleplassering ved green

Når du kommer frem til green-område så skal bag/tralle plasseres på den siden av green-området som vender mot neste utslag.

Bag/tralle skal altså ikke settes foran green.

Når så alle sammen har puttet og/eller er ferdige på green. IKKE bli stående de og notere score. Om nødvendig så går du med taktfaste skritt og sier inni deg den scoren du fikk. Scoren kan du notere da du er vekk fra område der gruppen bak kan tenkes å lande. Det beste er sånn sett å skrive score når du kommer frem til neste utslagssted.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg