Okay… den så vel ikke mange komme….?

Hm… Mildt sagt overraskende nyheter i dag.

Lillehammer slipper sanksjoner, Manglerud Star og Sparta foreløpig ikke lisens.

Sparta trekkes 3 poeng på grunn av brudd på handlingsplan. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke engang visste Sparta var underlagt handlingsplan.

Fornuften i hockeynorge har jo blant de aller fleste vært at Lillehammer og Manglerud Star burde motta greit med minus pga det de gjorde i sesong.

 

Jeg tror ganske mange er forundret over at Lillehammer slapp sanksjon.. Pga:

Høsten 22 blir det kjent at de er i kraftig minus. Ca 1 desember blir det kjent et tall rundt 3,5 til 4 mill. Spillere fristilles og det startes en svær opprydding. Handlingsplanens endelige frist er 31.12.22. Det kan leses at man endte på godt med minus til nyttår (-854 tusen og 1,12 negativ EK).

Handlingsplanen får en utsettelse til årsmøtet. Det er nå kjent at Lillehammer fikk et ansvarlig lån pålydende negativ EK og er da i null ved årsmøtet.

Er det da riktig av Ottar Eide å si at Lillehammer var i null til nyttår?

Fakta er vel at det var minus 31.12.22, men at man har klart å rydde fullstendig opp innen årsmøtet.

Eller?

Kom gjerne med en forklaring her som gjør at man forstår hva som har skjedd.

 

Nåvel…

 

Klubblisensutvalget har hatt møte:

Følgende klubber er tildelt lisens for 2023/24 sesongen;

Eliteserien:Stjernen, Lørenskog AIL, Frisk Asker, Storhamar, Stavanger Oilers, Lillehammer, Vålerenga, Ringerike.

1. divisjon: Nidaros, Comet, Narvik, Hasle Løren, Grüner, Gjøvik.

 

I 2022/2023 sesongen var det rekordlave 2 klubber i Fjordkraftligaen og 1. divisjon menn som var på handlingsplan.

Foran sesongen 2023/24 har økonomien dessverre forverret seg, og det er 7 klubber som nå må inn på Handlingsplan. Klubblisensutvalget forholder seg til gjeldende klubblisensreglementet for sesongen 2022/23, med de retningslinjer og krav som stilles til klubblisens og eventuelle sanksjoner.

 • Av de to klubbene som var under Handlingsplan i foregående sesong, er det kun Sparta som bryter delmål pr. 31.12.2022. Klubben sanksjoneres med 3 poengtrekk, som er regulert i Handlingsplanen.
 • Lillehammer innfrir kriteriene for klubblisens og tas av Handlingsplan pr 31.12.2022. Klubb og styret har gjort en solid innsats for å få årsregnskapet for 2022 så bra som overhodet mulig. I tillegg har klubben et ansvarlig lån som dekker opp negative egenkapitalen pr 31.12.2022. Ansvarlig lån vurderes likt med egenkapital i klubblisensreglementet.
 • Manglerud har negativ egenkapital og kommer inn på en 3-årig handlingsplan. Det samme gjelder Storhamar, Manglerud Star, Lørenskog, Comet og Narvik.
 • Klubblisensutvalget må ha tilleggsinformasjon før behandling av klubblisensen fra følgende klubber: Sparta Elite, Manglerud Star Elite, Bergen
 • Klubblisensutvalget har ikke mottatt fullstendig rapportering fra Furuset per 15/4. Dette medfører at Furuset mister sin lisens i henhold til §11-1, men reglementet åpner for at Forbundsstyret kan vedta å tilby klubben ekstraordinær lisensbehandling. Forbundsstyret har vedtatt å innvilge Furuset mulighet til ekstraordinær lisensbehandling.Endelig behandling av klubblisens til Sparta, Manglerud Star, Bergen og Furuset vil senest skje i styremøte 14. mai.

 

Spørsmål til ansvarlige i forbund:

Vil nye regler rundt egenkapitalsandel bli benyttet ved 31.10 rapporteringen kommende sesong?

Vil nye regler rundt egenkapitalsandel bli benyttet ved 31.12 rapportering kommende sesong?

 

Min mening:

Jeg forstår ikke hvordan Lillehammer kan ha kommet seg fra 31.12.21 til 13.12.22 med de krav til rapportering som er pålagt lag under handlingsplan, og samtidig unngå trekk i poeng for brudd på delmål i handlingsplanen. Forbundet v/Eide virket jo som om var helt uvitende til kraftig minus da dette kom ut i media. Har de ikke mottatt rapporter gjennom sommeren/høsten som viste minus?

 

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg