Politikere elsker å lokke med “gratis”.. men det er jo bare tull

Det er snart valg igjen og som vanlig kommer valgløftene på rekke og rad

Et av de største løftene hvert eneste år de seneste 10-20 årene er “gratis skolemat”.

Nå har altså Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og MDG alle sagt at dette skal skje etter valget ved å ta det inn i sine partiprogrammer foran valget som kommer. I tillegg har Senterpartiet nå gjort det samme.

“Det skal innføres et sunt skolemåltid for elever i grunnskolen og videregående skole som utformes i samarbeid mellom hjem, skole og kommune. Det skal ikke kunne kreves egenandel” heter det i formuleringen.

Vel…

For det første; Det er ikke gratis! Noen må betale for dette. Politikere med valgflesk tytende ut av øra ynder å kalle det gratis, men det er jo ikke det. Skattebetalerne i Norge må betale dette.

For det andre: Har noen av disse politikerne forsøkt å holde barnebursdag de siste årene? Ungene kommer med lapper om allergier i hue og rævva samt religiøse overbevisninger om hva som kan spises og ikke. For å toppe hele galskapen har du da veggis-foreldre om pådytter unga sine samme kosthold.

For det tredje: Har skolene godkjente kjøkkener for å fikse dette? Eller er det storkjøkken i kommunene som skal sørge for maten.. fra storkjøkkener som for det meste er nedlagt?

Det å love å innføre skolemat er en ting. Det å gjennomføre er noe helt annet. Hadde det vært lett ville det vært gjort for lenge siden.

Mitt råtips: Det aller første om strykes i en eventuell regjeringsforhandling: “gratis” skolemat.

 

Det er på grensen til latterlig å se yppersteprest innen valgløfter Audun Lysbakken fra SV stå og love det ene gratis tilbudet etter det andre i opposisjon… når man vet at da han selv satt i regjering var det eneste som var og forble gratis å stå i offentlig kø.. SV gikk også til valg på maxpris barnehage den gang. Det ble sånn og, men barnehagene fikk lov å dra matpenger ut av prisen og legge den på på toppen så alt i alt….. kokkos

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg