Prestasjonsligaene; Første runde når serien startes i høst

Vi er ikke lenger unna 1 august enn litt over en uke. Ikke lenge etter alle lagene kjører på oppkjøringen begynner treningskamper for å sette lagene. Resultater i treningskamper er gjerne litt sånn hipp/happ i starten siden trenere gjerne forsøker litt av hvert mht sammensetninger…men etter hvert som dato drar seg mot første del av september begynner gjerne også treningskampene bety mer og mer.

Jeg tenkte bare se litt på hvordan åpningsrunden ser ut i de forskjellige prestasjonsligane vi har.

Fjordkraftligaen:

Det starter med 4 matcher i FK-ligaen. Jeg går ut ifra at det er CHL deltakelse for Frisk Asker som stopper kampen FA-Oilers (eller Oilers-FA), og dermed kun 4 matcher denne septemberdagen. Nyopprykkede Ringerike begynner borte mot Storhamar.. for helt sikkert en så pakka CC-Amfi som det er lov til etter al sulteforingen vi har levd oss gjennom nå. Ingen lett start for Ringerike der altså. Stjernen – Vålerenga blir også meget interessant. Stjernen med et “nytt” lag møter Vålerenga med nytt trenerteam (Roy Johansen ute). MS-Lik og Grüner-Sparta blir også spennende å følge. Hvor ligger MS og hvor gode er Lillehammer nå, samt kan Grüner dra fordel av hjemmebane i første match for sesongen mot et Sparta som var hardt rammet av covid i fjor og kun fikk spilt 19 kamper i serien.

Kampen om 6-7-8-plassen starter fra dag 1 for lagene som er tippet på nedre halvdel. Det går vel gjerne som det pleier med plass 1 til 5… (som i tilfeldig rekkefølge er FA, VIF, LIK, STH, STV) og så er det STJ, SPA, MS, GRÜ og RIK som slåss om/for de nedre plassene som gir sluttspill.

 

Kvinner, Elite:

Det er kun 6 lag i Kvinner Elite. Stavanger møter Grüner 3 ganger i åpningshelgen, Wing møter Storhamar også 3 ganger i åpningshelgen mens Oslo-derbyet Hasle-Løren – Vålerenga spilles lørdag 25 september. Stavanger vant 12 av 12 spilte kamper i fjor, og har vel også nå blitt satset ekstra på. Det blir jo da interessant å se hvordan de 3 oppgjørene mot Grüner, som havnet på andreplass i fjor, går.

 

1-divisjon herrer:

Det spilles 7 kamper i åpningshelgen i 1-divisjon. Nidaros får besøk av Haugesund og de spiller fredag, lørdag og søndag. Gjøvik spiller mot Lørenskog på lørdagen. Interessant å se om Lørenskog fortsatt er på hugget samt hvor mye match Gjøvik klarer gi de. Litt mer flyt for Gjøvik vil gi de topp4 plass.. men da må antall baklengs ned. Narvik spiller mot Furuset lørdag og søndag, mens Comet møter Hasle-Løren hjemme på søndag.  Både Nidaros og Haugesund har vel målsetting som en av topp4 kommende sesong, så det blir spennende å se hvem som eventuelt får en pangstart på sesongen. Narvik, som må sies å være en av seriefavorittene kommende sesong får besøk av Furuset. Cluet til Narvik-spillerne er jo å gå til match mot Furuset uten en cocky attitude og skal seile rundt på ei skøyte mot bunnlaget fra fjorårets 1-div.. Det kan fort straffe seg. Comet møtte vel også Hasle-Løren tidlig i fjor i Halden og lot oslolaget reise hjem med 3 poeng i bussen..? Mener å huske det har vært litt av noen matcher mellom disse lagene.

2 seire Narvik denne helgen kan fort gi tabelltopp. Tror ikke Nidaros-Haugesund ender med 9 poeng til ett av lagene.. tipper på 1 seier hver og et sudden-oppgjør.

 

2-divisjon herrer:

I 2-divisjon kan det vel ikke sies annet enn at Tønsberg må gå til sesongen som favoritter med Bergen like bak. Sesongen 19/20 endte med Bergen “et hav” foran de andre, som alle lå ca 15 poeng bak (bortsett fra ett lag). Jeg vet ikke hva slags målsetting de forskjellige klubbene egentlig har, men regner med at Tønsberg og Bergen har som mål å spille i 1-divisjon i første omgang. Kongsvinger vil vel gjerne tilbake dit også. Mener også det ble kommentert at Ski og Skien også ønsket seg opp en divisjon.. så da gjenstår bare Tromsø da som sakte men sikkert har spilt på seg erfaring. Hva vil de?

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg