Ryddig av Furuset, synd, men ryddig

Dessverre kom altså nyheten i går om at Furuset ikke kommer til å søke lisens for kommende sesong i 1-divisjon.

Det koster for mye for Furuset å ha et lag i nest øverste divisjon, og dermed går de til det som klubb-økonomisk sikkert er et riktig grep, men for Furuset- spillere, trenere, supportere og hockey-Norge et jævlig synd grep.

Endelig hadde Furuset igjen et lag som vant kamper, og nok kamper til å unngå å spille i kvalifisering om å holde seg. Kenneth Larsen har fått jobbe med laget slik han kan, og det ga resultater.

Spillere og trener(e) får seg helt sikkert nye «arbeidsgivere», men det er ufattelig trist at en tradisjonsklubb som Furuset må gå til dette skrittet.

Hva så med kommende sesongs serie?

Min personlige mening:

Gjør et straksvedtak i Forbundet. Dropp årets kvalifisering for 1-div. Plasser Kongsvinger og Ski i 1-divisjon og spill den med 9 lag kommende sesong. De to lagene var så suverene i 2-divisjon at det å evt bli gjenværende der, evt bli sendt ned (Gjøvik/Hasle), og være eneste lag av et sånt kaliber er vel heller ikke noe utviklende for en klubb og spillere.

Jeg tenker jo dessverre at dette vanskelig skjer. Inntil lisens-søknad-frist er ute kan vel gjerne ikke Forbund gjøre noe som helst. Furuset kan jo og håpe på at et slikt utspill får en eller annen riking på tråden som velger å finansiere en sesong eller sju for Furuset Elite.

Uansett mener jeg det må ligge en backup plan her. Det var 10 lag i årets FKL, 8 lag i 1-divisjon og 7 lag i årets 2 divisjon. Nå må jo da Furuset erstattes og man ender opp med 6? lag i neste sesongs 2-div. Det er kanskje på tide å tenke 2 divisjoner? 10 og 14 lag? 12 og 12 med et annerledes spilleformat?

Forbundet bør vel også informere om at «dersom det ender med at Furuset ikke søker lisens, ja da er det naturlig at 3 av 4 lag fra årets kvalifisering spiller neste års 1-divisjon».

 

 

 

 

1 kommentar
  1. hvor mye vil en sesong koste for ett lag fra Oslo, fly er dyrt ,kan man kjøre buss ,trenger vi 4 dommere ,kan vi klare oss med 4 kamper mot hvert lag ,evt forbundet kan være med og redusere utgiftene ved bedre planlegging

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg