Så var korona-penga på plass for Topp 8

Det er mye snikk-snakk om penger, lag og fordeling nå, men faktum er jo det at korona-krisepengene skulle være en krisehjelp for bortfall økonomi sluttspill som følge av koronakrisen i år.

Ishockeyforbundet tok da altså jobben med å søke for de 8 lag som var klare for sluttspillet i år

Alle andre lag måtte da søke individuelt. Så på de stadige spørsmål om hvofor ikke Grüner og Narvik er nevnt i artikler rundt dette: De måtte søke selv, som alle andre klubber som mener de har tapt inntekter på nedstengning av hockeyen i forbindelse med sluttspill, kvalifisering, cuper etc.

Hockeyforbundet har brukt kriterier gående sesonger bakover for å få fordelingen av 22,8 mill på topp 8 så rettferdig som mulig, og har kommet frem til følgende:

(fordelingen hentet fra VårtOslo.no)

 

Stavanger 5,1 mill

Storhamar 5,1 mill

Lillehammer 2,5 mill

Sparta 2,5  mill

Stjernen 2,3 mill

Frisk Asker 2,3 mill

Vålerenga 1,8 mill

Manglerud Star 1,1 mill

 

Kompensasjonen er altså for å dekke forventede tapte sluttspillsinntekter. Ikke som en marshal-hjelp til alle som flere ser ut til å tro.

 

Hvorfor fikk ikke alle likt?

Vel, det regnestykket er ganske enkelt. Det blir litt som å få lønnsoppgjør likt i kroner kontra prosent. Hvis en med 1 mill i årslønn og en med 500 tusen i årslønn begge får 10 tusen i påslag får jo den med lavest lønn dobbelt så mye i prosent. Man må få lønn/krisehjelp sett opp imot et gitt utgangspunkt.

For topp 8 lagene betyr jo utgangspunktet: hallkapasitet samt forventet snitt tilskuere og antall hjemmekamper.

Om man leker med tall og sier at MS ville tjent ca 1,5 mill på sluttspillet mens Stavanger/Storhamar kanskje endte på rundt 10 mill, så betyr jo dette at MS med med 1,1 fikk ca 66% dekket av krisehjelpen… mens Stavanger/Storhamar “bare” fikk dekket ca 50% av forventet inntekt sluttspill.

Jeg legger til at jeg ikke aner hva de forskjellige lagene har i inntjening billettinntekter etc på sluttspill, leken med tall var bare for å synliggjøre en forskjell.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg