Selvfølgelig kjemper ikke kvinner for retten til å abortere hele tiden

De kjemper for retten til å bestemme over egen kropp, samt mot frykten for hva som kommer next

Det har blitt skrevet mye i media den siste tiden. Profilerte kronikk-forfattere på “begge sider” er ute med sine betraktninger. Bloggere av ulike sorter gir også sine meninger om Kjell Ingolf Ropstad og Krf’s inntreden i norsk regjering og det de allerede har fått til.

Begrensning i fosterreduksjon og veto-rett når det gjelder bioteknologi.

Det er etter at dette har skjedd at jeg velger å bruke Ropstads egen formulering og si: “Når man har fått til en begrensning så kan man få til to”, og har da full forståelse for kvinners frykt for hva som kan hende kommer.

Det er dette som er sakens kjerne. Kvinner står ikke på barrikadene og demonstrerer fordi Ropstad og Krf har tatt vekk noe “alle kvinner gjør” hele tiden. De demonstrerer fordi Ropstad og Krf ha klart kunsttykket å få igjennom en begrensning som frarøver kvinner bestemmelsesrett over egen kropp til en viss grad, en rett som er opparbeidet over lang tid.

Jeg skjønner hvorfor kvinner nå er redde og skeptiske… for hva kommer next?

Hvilke rettigheter kvinner har er det Ropstad og Krf vil gå etter nå?

Kommer abortsaken totalt på bordet igjen? Har Ropstad allerede klar en nemd med bibelbelte-kompiser som skal være gud og jesus i en nemd slik vi hadde i gamle dager? Sitter de allerede klare med hvite frakker, pipe og en masse fordømmelse?

I et intervju med Fredrik Solvang på Nrk så svarte Ropstad mer ullent enn nyplukka bomull da Solvang forgjeves forsøkte å få Ropstad til å svare på utsagnet “jeg vil løfte frem ekteskapet i mitt arbeid for barna”, og om dette da ville bli løftet frem da med noen negativ påvirkning på andre konstellasjoner enn mann-kvinne.

Det tok altså Ropstad en dag, 1 dag, å bli en total svada og tåkeprater. Den ærlige kristne mannen snakker beint frem mer tåkete enn Støre på sitt verste; “jeg er valgt inn som barne-og familieminister og skal jobbe for barnas beste” sitter han altså og sier på tv, om og om igjen, når alle, absolutt alle, vet at mannen ikke har noe til overs for homofile, lesbiske eller andre som fraviker den oppleste og vedtatte kristne oppfattelsen av hva som er riktig.

Det da å tro at mannen og hans håndplukkede halleluja-team på stortinget kommer til å likestille (likestilling ville han jo ikke ha ansvaret for) mann-kvinne med mann-mann og kvinne-kvinne er som å tro på julenissen, påskeharen, tann-feen, gud og jesus på en gang.

Det er rett og slett en litt farlig tid for kvinner og deres bestemmelsesrett over egen kropp nå. Med Krf’s inntreden i regjering dukker plutselig opp en mengde saker de gjerne vil ha gjennomslag for som de andre regjeringspartiene kan se sitt snitt å kjøre litt hestehandel på.

Før vi vet ordet av det så er abort forbudt, pappvin forbudt, øl selges kun på polet og kun flaskevis med rasjon pr mnd, røyk og snus må hentes på eget kontor og fås ikke ut før man har snakket med en prest, sex før ekteskapet blir straffbart, kondomer fås kun på blå resept, kristendom og julegudstjeneste blir obligatorisk, kvinner må stemme det samme som mannen sin, jenter på gå på husmorskole, etc etc…

Pass på.. følg med…

Bruk stemmeretten fremover..

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg