Søndagssynsing om Ringerike, lån/utlån og veien inn

Det drar seg til mot slutten av sesongen og sluttspill/kvalspill

Ringerikes sesong har for meg vært mer eller mindre som forventet. Laget tok nok i overkant med poeng i starten, noe som sikkert kan forklares med undervurdering fra lag og toppgir de luxe på alle spillerne på Ringerike. Etter hvert kom hverdagen der de resterende lagene i Get tok Ringerike på alvor samt at Ringerikes spillere, som er helamatører i motsetning til mange av de andre lagene, begynner kjenne på slitasjen, og med det skader.

Ringerike har heldigvis ikke gått i fellen mange andre lag har gjort i det å forsøke kjøpe seg til poeng. De har på en måte sagt at “vi skal klare oss med de vi har”. Etter sesongstart har vel det kun vært Galbavy som har kommet til klubben, før man i dag våknet til nyheten om at Ringerike nå låner en back fra Lillehammer. Stein Andre Hagen som spiller kamper for Gjøvik (samarbeidsavtale) lånes nå altså inn, men skal returneres tilbake til Lillehammer innen overgangsfristen går ut 15 februar.

Det er da jeg undrer litt på motivasjonen Ringerikes ledelse har for dette lånet. Ringerike spiller i dag sin kamp nr 32 for sesongen. Man har alltid et håp om seier, men det er vanskelig å tukte Vålerenga i Forum. Sjansen er derfor stor for at man også etter dagens kamp har 12 poeng mens nærmeste rivaler Manglerud har 25 og Stjernen har 29. Det betyr at man må ta 15 poeng mer enn Manglerud Star på de siste 16 kamper for å unngå sisteplass i Get og dermed kvallik mot Comet og Narvik (slik det ser ut i dag). Det smerter å si det, men det begynner å se litt vanskelig ut å unngå kvallik.  I denne kvalliken vil da altså ikke innlånt back spille.

Ville det ikke da vært bedre å kjøre på med de man har for å være best mulig rustet til en kvallik der “vi må klare oss selv”?  Bygge spilleselvtillit på de som spiller og kan spille backer for laget? En innlånt back vil jo strengt tatt, og enkelt sagt,  bruke spilletid eksisterende spillere har bruk for. Pr i dag har Ringerike #16, #17, #26, #47, #52 og #60 som fullblods backer. Ringerike har også #12 og #91 som gjør jobben når de blir satt til å gjøre den. #19 har lagt opp, #28 har en skade og #44 er langtidsskadd (men er på bedringens vei). Ringerike har 9 utlendinger i troppen, 3 av de er backer.

Ikke misforstå denne synsingen. Om lån av en back gjøres for å minske slitasjen på de vi allerede har så er det jo vel og bra, vi trenger absolutt alle egne spillere friske og raske i de kampene som er igjen, samt i kvallik (slik det ser ut i dag). Det jeg undrer litt på er, på tross av slitasje på spillere, egentlig bare om man heller burde kjøre på med egne folk bak for å få de mest mulig samspilte før slutten av sesongen tar til. Det er jo de spillerne vi må/kan benytte.

Hvis man ser for seg at #12 og #91 må spille back sammen med #16, #17, #26, #47 og #52 uansett etter 15 februar så kunne det vel vært like greit å kjøre det fra nå?

Jaja, mye man kan synse om 🙂

2 kommentarer
  1. Jeg er imponert av Ringeriket jeg. Jeg er selv stavanger oilers supporter ( ikke medlem av supporter klubben da).. jeg vant biletter til valgfri kamp og eneste laget jeg ikke har sett live er Ringerike så da ble det oilers- Ringerike 19 januar. Det skal bli gøy.
   Kjekt at jeg kom over bloggen din, en blogg som handler om alt annet en mote og sminke. Tusen takk☺️

   1. Tror de aller fleste er imponert over hva “de glade amatører” har fått til 🙂 Det er en læresesong. Håpet er jo at man beholder plassen og tar enda et steg videre.

    Null sminke og stæsj her gitt 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg