Sykt barn telefon fra skole/barnehage; Har terskelen for å ringe blitt for lav?

Er barna våre virkelig sjuke hvis de har snørr i nesa?

Det virker mer og mer på meg som om ungene i Norge bare blir sjukere og sjukere. Terskelen for å ringe foreldre blir bare lavere og lavere ser det ut til. “Hei du, det er XX fra barnehagen/skolen. Vi har en liten gutt/jente her som gjerne vil bli hentet vi, han er litt snørrete og slapp”

Virkelig?

Skal foreldre virkelig hente barna, og da ta fri fra jobb, fordi barnet i barnehagen/skolen har snørr i nesa?

Hvor mange sykedager skal vi egentlig ha?

Det å få barn, det å ha barn, det å være foreldre er en glede. Men, dessverre blir de innimellom syke. Da er jeg glad for å bo i et land som faktisk innvilger “sykt barn dager” slik at vi kan være hjemme med barna når de er små og syke. Men, det er ikke ubegrensede dager vi har så samfunnet må på en måte hjelpe hverandre og se an “når er barnet sykt, og når er barnet bare slapt, tufs, pjusk, etc”.

Man kommer ikke utenom i et slikt innlegg det å tenke bakover i tid og havne på “da jeg var liten”.. Vel, da jeg var liten gikk jungeltelegrafen i gata og klassen når en av oss var sjuke, dvs hadde en eller annen barnesykdom man skulle ha, dvs ikke var vaksinert mot, slik som vannkopper. Da besøkte vi friske ungene den sjuke for å bli smittet og dermed bli ferdig med skiten i ung alder. Dette var helt innafor den gangen.

I barnehagen og på skolen var det ingen som ringte og ba foreldre hente unger fordi de hadde litt vondt i hodet, var litt slappe, hadde snørr i nesa eller hadde slått seg litt. Dette fikset skolen/barnehagen. De eneste grunnene til å måtte bli hentet var vel sånn sett : Større skader som måtte fikses på legevakt, Oppdagelse av en eller annen barnesjukdom, Høy feber, Spying.

Dette er på ingen måte noe kritikk på personalet i barnehage/skole/sfo.. de jobber bare etter en instruks de har fått. Det er instruksen/systemet jeg setter et spørsmålstegn ved. Har de som åpnet opp for “ringing til foreldre i hytt og pine” tenkt igjennom denne instruksen skikkelig? Har de tenkt på hva det koster samfunnet at det til enhver tid sitter mange barn hjemme rundt omkring i Norge og ser på Peppa Gris med litt snørr i nesa på dagtid når de burde vært i barnehage/på skole/på sfo og foreldrene da på jobb?

Mannfolk-pjusk er det noe som heter.. Du har gradene sjuk, sjukere, sjukest og så mannfolk-pjusk. Jeg vil mye heller at man i barnehage/barneskole jobber med å tøffe opp unger til å snyte seg i nesa og gå videre enn at man nører oppunder slapp/varm og dermed introduserer pjusk til små barn.

Du er ikke sjuk når du har litt snørr i nesa

Du er ikke sjuk fordi du har litt vondt i hodet

Du er ikke sjuk fordi om du er bittelitt kvalm

Du er ikke sjuk fordi om du er slapp

Du er ikke sjuk fordi om du er sliten og varm

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg