Vet norske politikere egentlig hva de driver med?

Vel, annet enn å bevilge seg selv særordninger og goder…

Norske politikere har altså surret Norge inn i et system der vi er prisgitt strømpriser basert på en eller annen handelsavtale med europa. Norge, med behov for strøm til oppvarming av hus 7-8 av årets 12 måneder, får nå priser på strøm på bakgrunn av etterspørsel ute i europa. Norsk inntjeningsgrådighet ved utsending av strøm til nettopp europa biter innbyggerne i Norge nå kraftig i ræva med priser hinsides det vi er vant til.

Det går an å spørre seg om politikerne som gikk inn i denne avtalen stod og jaug folket rett i ansiktet dengang… det er enten det eller så ante de ikke hva de gjorde… som jo nesten er enda verre.

Så sitter Norge her da.. med strømpriser kun levelige for de med god råd… eller de som ikke betaler strømmen selv selvsagt..

-studenter har nesten ikke på varme på hybelen

-barnefamilier spiser grøt for å spare penger til neste strømregning

-barn har 13-14 grader på rommet pga det samme

-eldre sitter og fryser som takk for å ha vært med å bygge landet

-det norske folk er forbannet.. og ser til politikerne….

 

Men politikerne ser ikke ut til å ha hastverk med å gjøre noe…

-de har jo årslønn på ca 1 millon… pluss:

-de har subsidiert kantine

-de har diettgodtgjørelse.. til og med i pendlerboligen…

-de har gratis hjemreiser + gratis familiebesøk

-de har gratis aviser og bredbånd + dekning av pluss-abbo

-de har gratis taxi og leiebil da reisen blir mer effektv av det

-de har gratis parkering på stortinget

-de betaler heller ikke strøm selv på pendlerboligen

 

Dette siste er kanskje en av grunnene til at ikke altfor mange politikere synes det haster å gjøre noe.

 

Det er selvsagt ikke lett for Støre, Vedum og Lysbakken, som alle tjener meget godt og har alle disse særordningene og godene, å forstå hva norske innbyggere sliter med.

Det er nemlig ikke bare for “vanlige folk”  å skru opp termostaten for å slippe fryse. Vanlige folk har ikke millionlønn. Vanlige folk har ikke masse penger på bok. Vanlige folk kan ikke gå i Stortingets kantine og spise frokost, lunch og middag til sterkt subsidierte priser.

 

Som om ikke det var nok…

Flere og flere som følger med på strøm-appen sin melder om at den viser et merforbruk på feks natta… når nær sagt all strømbruk i huset har vært skrudd av. Andre igjen melder om stort strømforbruk hjemme i tomt hus når de selv er på hytta.

Driver kraftselskapene med juks og fanteri…?

 

 

1 kommentar
  1. At den strømmålingen som finner sted i de tilfellene du beskriver her ikke er korrekt i forhold til forbruk er vel åpenbart. Hva som kan ligge til grunn, har jeg imidlertid ingen holdbare faktaopplysninger som gjør at jeg føler meg berettiget til å spekulere i det i det offentlige rom.
   Men jeg kan i det minste, på eget grunnlag, si at jeg misliker at vi forbrukere ble fratatt den oversikt og derav kontrollen over eget strømforbruk som fulgte det å ha strømmåleren som surret og gikk der inne i sikringsskapet!
   Nå snakker jeg kun for meg selv, men jeg kan neppe være den eneste som syntes det innsellingsargumentet om at vi nå ville bli spart for brydderiet med innsendelse av måleravlesninger som i sin tid ble gitt i forbindelse med at vi ble påtvunget det nye systemet var direkte latterlig. For meg, var det nemlig aldri noe som helst ‘brydderi’ knyttet til å skrive ned de respektive tallene, for så å sende dette skjemaet til leverandøren et par ganger i året..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg