“Vi er politikere. Vi vet bedre enn dere”.

Er det flere enn meg som bare blir mer og mer lei av hvordan politikere prøver å detaljstyre alt?

Stortingspartiene Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne, Rødt, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti er skyldige i dette alle sammen. Noen mer enn andre selvsagt, basert på hvor mye makt de har i regjering og i opposisjon.

Men gjengs over viser de med all tydelighet at:

***Vi er politikere. Vi vet bedre enn dere. Vi, og kun vi, vet hvordan ting henger sammen. Vi vet hvordan det norske folk bør leve, og siden dere er uvitende og ikke kan ta fornuftige avgjørelser selv, så tar vi avgjørelsene for dere.

Det mener vi om saker gjeldende røyk og snus

Det mener vi om saker gjeldene alkohol

Det mener vi om saker gjeldene abort og assistert befrukting

Det mener vi om saker gjeldende fødsler og fødselspermisjoner

Og mange mangle flere saker***

 

Jeg vet ikke hvordan “alle dere” som leser dette tenker, men tenker dere noe ala det jeg gjør så har dere også problemer med at et visst antall folkevalgte, noen med og noen uten jobb- og livserfaring, skal sitte og lage lover og regler for det norske folk. Mye av det disse erfarne og broilerne koker opp er også hinsides for de fleste av oss.

Hva er feks logikken i at en 18 åring som kommer til kassa med ei halvflaske vodka ikke får kjøpt den fordi “dette kan bli for mye for deg vettu”….men når han da setter flaska tilbake og heller kommer med ei kasse rødvin så er det tommel opp, null stress og ikke for mye i det hele tatt.

Hva er det som gjør at norske politikere til stadighet prøver å bringe den norske abortloven opp til diskusjon igjen. En lov som et samlet norsk fagmiljø stiller seg bak? Personlig overbevisning skal ikke styre hvordan det norske folk skal leve. Det er jo feks helt bort i natta at medisinsk personell søker jobb på en klinikk som utfører abort…for så etter ansettelse bruke personlig overbevisning som en grunn til å ikke ville være med på abortinngrep..

Hva er det som gjør at norske politikere mener at de må, og har rett til, å bestemme hvordan en familie skal bruke sine rettmessige uker med permisjon? Hvor håpløse mener politikerne at norske kvinner og menn er når de går inn og detaljstyrer permisjonsuker som de gjør? Er det for å tvinge kvinner ut i jobb igjen? Er det for å tvinge fedre til å være mer hjemme?

 

2 kommentarer
  1. Her er mye jeg er enig i………….. jeg engasjerer meg ikke så mye i politikken lenger. Men at det er lover og regler for det meste synes jeg ikke noe om. Og Norge er rene avgiftslandet. Det kan jeg si. Mye negativt skjer i politikken – så jeg hopper egentlig over det.

  2. Og så lurer de på hvorfor folk ikke føder nok barn….mistenker at de da mener hvite barn uten å si det. “For å opprettholde velferdsstaten”. For hvem? Potensielle fremtidige foreldre burde bli nervøse…

   Etter det som står i nyhetene ( Dagbladet) så fødes det nok unger i innvandrermiljøene. En dag er de så mange at våre maktsjuke, detaljstyrende bleke politikere stemmes helt vekk. Ny generasjon kontrollerende politikere med religion som grunnlag for alt. Vi har hatt det før her i hundrevis av år. Da var det kristendommen, og du verden som “folk flest” ble kontrollert og kuet, kvinner var umyndige hele livet. Det kommer nok tilbake via islam..hehe.

   Det er veldig mulig at politikerne på begge sider bør jobbe mye mer aktivt for å fikse denne ghettoen de har latt vokse frem i Oslo. Folk er fattige, lite utdannelse, ikke jobb eller dårlig betalt jobb. Det er masse barn og unge der utenfor den såkalte velferden, og politikerne kan umulig innbille seg at blekansiktene i landet ønsker at deres like bleke barn skal være dem som jobber, sliter og bærer velferdsstaten i fremtiden, sammen med noen få tredje generasjons innvandrere som har fikset seg både utdannelse og god jobb. Skatten de må betale, blir enorm.
   Jeg tror ikke jeg heller ville skaffet barn om jeg var ung i dag. En fremtid som statens skatteslaver til “barnet” er 70 -75 år? Er “ungen” ennå i live, blir det helst en elendig pensjon som belønning på slutten.
   De siste årene er det flere mennesker jeg kjente, som har gått bort. Alder varierende fra 50 til 69 år….masse penger spart for staten. Samtidig ser jeg at veldig mange aldeles ikke når 70 eller mer.

   Akk, lurer på om jeg har mistet troen på litt for mye? Særlig politiske partier. Pene programmer, men når de får makt, lager de bare faenskap for folk flest. “Eliten” lever greit uansett politisk farge. De har penger til det.

   “Kontantstøtten hindrer integrering”, messer de for å få bort pengene. Neida, det gjør den ikke. Det er snakk om 11 mnd med litt bedre økonomi for lutfattige barnefamilier. Kvinnene går ikke ut i jobber som ikke finnes, eller de ikke kan få, bare fordi den fjernes. De blir bare enda fattigere. Ikke får de jobb heller når de ikke er utdannet, ikke snakker særlig norsk, eller labber rundt med hijab og lange, svarte klær som de fleste somaliske damene ihvertfall gjør her i byen. Det virker ikke som akkurat disse damene vil ut i jobb heller. Deres menn og sønner ser jeg sakte kommer seg ut i arbeidslivet, kvinner ikke. De søker jo ikke heller her. Familiene blir bare gjort fattigere om kontantstønaden skrotes. Vil man sette på bremser, kan man heller gjøre det slik at folk ikke kan heve kontantstønad mer enn 2-3 ganger. Kanskje det samme med engangsstønaden..maks 2-3 ganger. 🙂 Innen da bør de ha lært seg norsk, kanskje fått noe kursing og arbeidstrening. De går forresten på voksenopplæring her, men etterpå er det ikke kvinnene som går ut i arbeid. Med politikere besatt av likestilling, bør de sannelig sette inn kreftene der, ikke være så sinnsykt detaljstyrende på permisjonsdelingen arbeidende foreldre tar.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg