Vi kan jo ikke ha unga hjemme bare de har buse i nesa

Vi nærmer oss vinter med stormskritt. Foreløpig er vi heldigvis bare i september der man like gjerne kan ha 20 grader som 10 grader som dagtemperatur.

Denne tiden er også høysesong for frys, varm, våt, frys, varm, våt på ungene og dermed relativ kort vei fra juhuu til snørr og buse uten at man nødvendigvis kaller ungene for syke.

Men så kommer spørsmålet da… Hva er det egentlig som gjelder for ungene?

En liten saks fra Helsenorge dått no :

“Hvor mye snørr er lov?”

***”Vanlig”, lett rennende nese, som er vanlig høst- og vinterstid, er greit så lenge barnets almenntilstand ellers er god og det ikke er tegn til feber eller hoste eller halsvondt. Barn i barnehage- og barneskolealder med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand, behøver derfor ikke å holdes hjemme eller testes. Det samme gjelder kjente symptomer på kjent allergi.

Hvis du har et barn som våkner med feber og ikke er i form, må barnet være hjemme og det bør testes for covid-19. Ved milde luftveissymptomer uten feber og hoste, kan dere se an tilstanden hjemme i to dager. Dersom barnets tilstand ikke bedres, anbefales testing av barnet. Ved rask bedring kan barnet gå tilbake til barnehage/skole uten at testing gjennomføres.

Dersom barnet har hatt en luftveisinfeksjon kan barnet komme tilbake til barnehage eller skole, så lenge allmenntilstanden er god, selv om barnet fortsatt har noen restsymptomer som snørr (uansett farge) og hoster av og til. Slike symptomer er vanlig i tiden etter luftveisinfeksjon hos mindre barn. Dette gjelder så lenge symptomene kan knyttes til den luftveisinfeksjonen barnet har hatt ,og de ikke er nye eller økende.***

 

Det betyr altså at men ikke trenger sette verden i bevegelse om barnet våkner med snørr i nesa men ellers synes å være i fin form. Det går altså an å bruke hue både hjemme og i barnehage/barneskolen. Det er normalt med litt snørr og småhosting i den tiden vi er inne i og kommer til. Noe helt annet er det da om du kan steike speilegg i panna på lille knotten som sitter og henger borte i en krok.

 

Hva så med “omsorgsdager”.. dvs sykt-barn dagene?

Fra og med 1. juli 2020 gjelder disse reglene:

Alle går tilbake til vanlig antall dager og starter på nytt med disse fra 1. juli 2020. Dette gjelder uavhengig av om du har brukt omsorgsdager tidligere i år eller ei.

De doble dagene som tidligere i år ble gitt på grunn av koronasituasjonen faller bort fra 30. juni 2020.

Overførte omsorgsdager på grunn av stengt barnehage/skole annulleres.

Som selvstendig næringsdrivende eller frilanser må du igjen dekke totalt 10 dager før du kan få utbetaling fra NAV. Dager du allerede har dekket selv i år telles med i de 10 dagene.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg