Vi må gjøre om opp- og nedrykksreglementet i hockey

Vinner av 1-divisjon rett opp, 10-plass i Fjordkraftligaen rett ned.

Det er det eneste rettferdige.

I tillegg bør plass 9 i Fjordkraftligaen måtte spille sluttspill mot 3 lag fra toppen av 1-div.

Jeg har tenkt mye, og lest mye hva folk tenker rundt dette temaet. Jeg mener helt seriøst at det må gjøres noe med opp- og nedrykksopplegget i topp-hockeyen. Vi må komme dit at det er en skikkelig seier å faktisk vinne 1-divisjon, og tilsvarende svi like mye å ende sist i Fjordkraftligaen. (man kan gjerne kjøre tilsvarende opplegg mellom 1-div og 2-div)

Jeg tror heller ikke noe på “tap av inntekter” argumentet om vinner/taper er ferdige når seriene er ferdigspilte og lagene da slipper kvalifiseringer. Det å vinne, være ferdige og slippe flere kostnader, og heller kunne forberede seg på neste sesong veier tyngre 7 dager i uka (tror jeg)

Slik systemet er i dag så kan situasjonen være at et lag som har “hanglet seg gjennom” 1-divisjon og karret til seg nok poeng til å ende som nummer 4 faktisk ende opp i kvalifisering og til og med opprykk, mens et lag som har vært suverene gjennom hele sesongen kan ryke i play-in og ikke engang få spille kvalifisering.

Vi har sett det denne sesongen. Massiv spiller-forflytning rett før 15 februar. Dette systemet gjør at lag kan forsterke veldig rett før overgangsfrist (som er lovlig) og derfor være i stand til å slå topplaget.

Nidaros – Comet er ene oppgjøret i år. Comet endte på 4-plass med 59 poeng i serien, mens Nidaros vant serien med 75 poeng. Nidaros var altså 16 poeng bedre enn Comet, og kan ende opp uten å engang få spille kvalifisering. Narvik – Lørenskog er andre oppgjøret. Mye jevnere der, Narvik var nummer 2 og Lørenskog 3. Det var 5 poeng mellom lagene.. pr nå leder Lørenskog 2-0 i kamper.

 

Jeg mener følgende:

 

-plass 10 i Fjordkraftligaen rykker rett ned i 1-divisjon. De har da vært dårligst, og fortjener rykke ned.

-plass 1 i 1-divisjon rykker rett opp i Fjordkraftligaen. De har vært best og fortjener rykke opp.

Begge lag er da ferdige for sesongen når serien er ferdigspilt. Vinneren av 1-divisjon kan sette seg i sofaen og se på sluttspillet/kvalifiseringer i visshet om at målet er nådd. Gulroten er nettopp det: Seier og opprykk etter å ha vært best gjennom hele sesongen. Plass 10 i Fjordkraftligaen rykker ned og har ingen ekstra-mulighet til å redde seg. De har vært dårligst gjennom 45 serierunder og fortjener gå ned. Begge lag har da like muligheter for å planlegge for sin nye tilværelse i ny divisjon.

 

-plass 9 i Fjordkraftligaen møter plass 4 i 1-divisjon i best av 5

-plass 2 i 1-divisjon møter plass 3 i 1-divisjon i best av 5

Dette blir semifinaler i et sluttspill for å finne et lag som skal ta den ledige plassen i Fjordkraftligaen.

 

-vinnere av semifinaler møtes i opprykksfinale i best av 7

Vinner tar en plass i kommende sesongs Fjordkraftliga.

 

 

snap: Jimbo-33

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Jepp. Mer rettferdig og bedre for både Fjordkraft og 1 div. Lagene som trekker publikum gjennom hele sesongen ville tjent på dette.

  2. Helt riktig !!!

   Ett slikt system er det eneste som vil fremme lagenes langsiktige sportslige innsats. Vinner man 1.div , så er man faktisk en vinner som fortjener opprykk. Det samme kan man si om en taper. Har man tapt så har man tapt !! Man skal ikke kunne
   KJØPE seg opprykk ved å hente spillere når det trengs.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg