Lærerkona i klørne på nett-trollene..

Og media snudde alt opp ned…

I dag har vært en spesiell dag i vårt hjem. Kona, en lærer, har fått ansikt og Facebookstatus på forsiden av Nettavisen, BA og Sol…kanskje flere steder og, hva vet jeg.. Hvorfor sier du? jo fordi hun skrev en personlig på spissen ytring på FB vedrørende KS og deres ønske om å i hennes øyne forværre arbeidsforhold for lærere. Lite ante hun at statusen (les gjesteinnlegget på denne bloggen) skulle spre seg som kald øl blant tørste menn og på oppfordring gjorde hun den offentlig slik at flere kunne lese. Dette medførte da altså at Nettavisen i dag plukket opp saken og ville skrive om den. Dessverre så vred de på det og fikk dette til å handle om lønn og ikke det som for kona er mer viktig, nemlig fleksibiliteten til å gjøre en best mulig jobb for elevene.

Nåvel, alt havnet i media og nett-trollene kastet seg over den som glupske haier og kritiserte alt ifra setningsoppbygning til mengde av punktumer, kommaer, utropstegn og lengde på setninger. Flere henger seg opp i lønnen, at hun jobber for mye, for lite, for dumsnilt, for lenge, etc.. Den sedvanlige “lærere har dritmye ferie” måtte jo komme..jeg lurer på hvor lang tid det tar før kritikere og uvitende tar inn over seg at lærere har akkurat like mye/lang FERIE som alle oss andre…det er den ekstra arbeidstiden de har som MÅ tas ut i avspasering på sommeren blant annet som gjør at de har lengre fri enn oss andre. Lærere har 43,5 timers uke og trollene sier jo da selvsagt at dette er mer enn nok tid til å rette/forberede. Vel, skoler som alle andre har sykefravær. Hvem tror at en rektor ringer et innleiebyrå for vikar til en skoleklasse om lærerværelset er der med lærere tilgjengelig..selvom de er i sin “rette-tid”? Det skjer jo ikke..og da ender jo lærere opp med å ta med seg jobben hjem uansett da. Og slike eksempler kan man komme med mange av.

Det finnes heldigvis mange flere støttende kommentarer enn negative.. De usaklige kommer man vel ikke utenom. “Jeg gjør jobben min jeg uten å være på forsiden av webaviser hver dag”.. Jupp, da har man skjønt dette.. Det man kunne håpe for det norske samfunn er jo at man slutter å sette yrker opp mot hverandre. “Du har selv valgt dette” er en gjenganger. Jada, det har vi alle det. Men feks jeg har min arbeidstid fra 07.30 til 15.30. Alt utover dette betales og/eller gis avspasering for. Lærere må jobbe og må avspasere.

Det som er helt klart er at læreryrket har flere tilhengere enn Falcon Crest og Dynastiet tilsammen, flere kritikere enn Hotel Cæsar har og flere synsere enn tv-seere på finalen i fotball-vm.

Kona skrev kort og godt om hvordan det er å være lærer og hva man må forholde seg til utover det å være lærer og bare tusle inn og undervise.

Dett var dett..

7 kommentarer
  1. Hadde idiotene brukt like mye tid på skolen som de bruker på usakligheter i kommentarfelt så hadde det kanskje vært håp. Jeg leste innlegget til kona di, godt og presist skrevet! Det er bare å himle over imbessile kommentarer om hvordan ting skal løses. Jeg har ingen peiling på hvordan en helseinstitusjon skal drives eller hvilken lønn heismontører bør ha, fordi jeg ikke aner hva de gjør. Derfor avstår jeg å kommentere deres oppgjør. Flere kunne med fordel avstå fra å drite seg ut ved å demonstrere sin uvitenhet om vårt.

  2. Hm, man skal passe seg for Fjesbøker og slikt! Kald pils derimot, eh, hvor ble det av bildet av det?? Apropos troll, så var jeg på Nationaltheatret lørdag og så “Peer Gynt” – der var det mange troll der! Høydepunktet var Finn Schau som spilte både Olav Thon og Dovregubben. Han gikk blant annet rundt i salen og reklamerte for bladet “Troll er troll!”, med bilde av Petter Stordalen på forsiden. Også Marika Enstad som blant spilte en Siv Jensen som brølte “MORNA PEER!” så det ljomet etter…

  3. Helt enig med alt du skriver og det kona de skrev. Mamma var lærer og hun hadde masse jobb hele tiden. De ukene de har ferie er jo ren avspasering.. Skjønner ikke at folk klarer å vri og vende på alt som blir sagt heller.. Synes det finnes fler nettroll enn normale, hyggelige mennesker der ute om dagen. Er så sykt mye nedlatende tull på nettet SPESIELT når det kommer til nettaviser eller facebooksidene til nettavisene.. Jeg heier på lærerne i streiken nå! GO teachers!

  4. Jenny Cornelia: Takk 🙂 Det er nok bare lærerne og vi som er i familie med lærere som egentlig vet hvor mye “fritid” de rett og slett må bruke for å gi unger det ungene fortjener på skolen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg