Da Miljøpartiet De Grønne kom til makten!

Et nytt Norge våknet…

Det hadde vært en surrealistisk valgkamp. Miljøpartiet De Grønne, altså MDG, var de som mer eller mindre vant alle debatter på tv med sitt miljøsyn og sin miljøtilnærming. Folket, eller mest de yngre velgerne, lovpriste MDG for alle de gode ordene og lovnadene de ga. De unge ville ha en ny retning. Og MDG vant… De vant med et brak på grunn av alle 18-22 åringene som gikk til stemmelokalene…

Det er 15 uker siden nå.. I går stengte den siste bensinstasjonen i byen her. Hønefoss holdt ut lenge men nå er det tomt. Vi har dyttet bilene inn på gårdsplassen og dekket de til…vi får kanskje bruk for de engang igjen. På nyhetene i går så fikk vi vite at litt over 600 000 mennesker som hadde sine arbeidsplasser i bedrifter som var avhengig av olje og gass nå går på Nav. Industrien i utkantnorge driver også og går under fordi de ikke får eksportert varene sine pga at lastebilene står. Utbyggingen av jernbane går like tregt som før fordi alle pengene går til vedlikehold av tognettet i de store byene. Her på Hønefoss finnes ikke kollektivtilbud da det lille vi hadde jo var buss.

MDG sine lovnader om å leve på jordbruk, skogbruk, fangst og fiske virker ikke å kunne holde. Det er tydeligvis forsåvidt greit å drive disse næringene på land, men fiskerne kommer seg jo ikke ut pga drivstoffmangel samt at ingen får fraktet varene sine noe sted pga samme drivstoffmangel. De elektriske solcelledrevne bussene som ble lansert står også stille da det stort sett har regnet i Norge de siste 3 ukene.

Det rapporteres også om færre og færre elever som møter opp på skolen utenfor de større byene for foreldrene klarer ikke få barn på skolen og samtidig komme seg på jobb tidsnok til å ikke bli sparket for å komme for sent hele tiden. Barnehagene begynner også å tømmes og personalet permitteres og sies opp av samme grunn som for skolene.

Det begynner å bli litt, av mangel på et bedre ord, mytteritendenser i Norge. Det snakkes tilogmed om kupp og nytt valg. Det var jo ikke slik de unge ville ha det. De kommer seg jo ikke noe sted de heller. De som stemte for MDG og ikke bor i de store byene har jo ikke sett noe til tog eller trikk. De har måttet slutte på skoler og har mistet jobbene sine på bensinstasjoner og lignende arbeidsplasser i tilknytning til oljebransjen. Ingen får dratt på ferie lenger heller. Gardermoen og de andre flyplassene er jo stengt.

Anarki er ikke langt unna….

2 kommentarer
  1. Rene epistemologien dette. Som med alle partier, kanskje med unntak av partiet som sitter med finansministeren, så er det handlende og kreative mennesker som er politisk aktive, alle med sin subjektive agenda, også MDG, selv om de også har en mer ideologisk “green movement” agenda, akkurat som KrF har en kristelig agenda og ontologi. MDGs makroegenskaper emergerer etter min mening til mikroegenskaper som inngår symbiotisk i vår ontologiske metafysiske essens…men “det e flott det..”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg