Hva gjør man med taco-rester?

Den nyere tids eksistensielle spørsmål!

Det er fredag kveld og familien begynner å finne roen etter en lang skole- og arbeidsuke. Skolesekkene er pælmet inn i en krok, selvsagt uten å tømmes for matbokser, og handlingen for helgen er unnagjort. Det begynner å nærme seg taco-night. Du kan si mye rart om taco men det er faktisk en grei måte å lære unger at grønnsaker ikke er etterlatenskaper etter Tjernobyl-ulykken men heller noe fint og sunt for kroppen vår. Og apropos sunt..

Hæ? Er narkomane usunne?

Nåvel. Endelig er det på tide å lage istand til middag. Vår tacomiddag består av lefser, begere, kjøttdeig, kylling, salat, løk, mais, agurk, tomat, ost, feta-ost, oliven, jalapeno, diverse sauser pluss fiskeboller (se linken under). Som vanlig hakkes og skjæres det i Hellstrøm-stil til den store gullmedalje og skåler fylles med ingredienser som skriker etter å bli putta i ei lefse og bli gnafset inn..

Vi har feilet som foreldre, sønnen vår liker ikke taco!

Familien samles så rundt stuebordet og middagskosestunden er igang. Som vanlig, og som man sverget på forrige fredag, så spiser man en lefse for mye. Stappmett som man er så er orken man har begrenset til å bare bære det som er igjen ut på kjøkkenet og så blir det stående der. Men så kommer egentlig spørsmålet.. Hva skal man egentlig gjøre med taco-rester?

Hvilket godt norsk hjem har ikke hengt kjøttdeigen til tørk?

Det er jo ikke nok igjen til en middag til men man bør jo ikke kaste mat. Likevel står du der foran alle skålene og prøver desperat å tenke ut hva du skal gjøre med 3 skjeer kjøttdeig, 14 kyllingbiter, samt oppsop av løk, mais, tomat og salat. Prøver du deg på å skuffe alt opp i en bolle og sette i kjøleskapet så er det garantert at du ikke finner den bollen igjen før neste fredag da taco-sausene tas frem for å kastes for du kjøpte jo nye da du handlet. Bollen med tacorester fra forrige fredag ser jo da ut som et fysikkeksperiment som ser ut til å skulle eksplodere hvert øyeblikk.

Greia er nok å følge nøye med hver eneste fredag for å optimalisere mengden med de forskjellige ingrediensene slik at det heller blir flere “siste pizzastykket” situasjoner enn “tacosalat hele neste uke uttalelser” på fredagskveldene.

Kanskje er det en ide for en eller annen produsent å komme opp med en ferdigmatpose som har bruksanvisningen: Tøm pulveret i en kjele, tilsett 7 dl vann pluss alt du har igjen etter taco-night. Kok opp uten å røre. Enjoy!

3 kommentarer
  1. Tacorester?
   1-2 bokser tomatbønner,
   1 boks kidney beans
   1 boks knuste tomater
   begynne å varme dette og hiv kjøttdeig og kylling i event mais om alle liker det
   siden du ikkje lager dette fra begynnelsen av tar det ca 15 min…og server med event rest av salaten eller rest av tilbehøret som folk vil ha det 🙂
   Den de med fiskeboller istedetfor får heller spise noe annet da 🙂
   Eg har ofte sånne bokser med bønner stående for om eg plutselig ikkje har noe kjekt i kjøl eller skuffer så lager eg chili sin carne -uten kjøtt
   Det greie er om du får alle til å like dette -de fleste så kan du bare spe på med bønner og eller kjøttdeig kylling osv jo fler som skal spise
   barnebursdag
   hytten
   Voksenbursdag men da gjerne med mer smak enn når man bare har barn
   dugnad osv
   siste pizzastykke? really? perfekt lunch eller hiv i frysen
   etter noen runder med pizza har du nok til en kjapp lunch til en eller flere med ferdig pizza

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg