8 udiskutable fakta om barnevern og fosterhjem!

Det er lite som skaper mer diskusjon, irritasjon, harme, vrede, oppgitthet, etc… både positivt og negativt som samtaler vedrørende barnevern og fosterhjem gjør om det skjer på nett eller i person. “Alle” har selvfølgelig sin mening samme om de vet noe reelt eller ikke. Det som syder gjennom i alle diskusjoner/debatter/kommentarfelt er en utpreget sort/hvitt holdning i tilnærmingen til dette særlig blant de som tydelig har en negativ relasjon til barnevernet. Jeg har tidligere skrevet denne : Ja, vi er et fosterhjem!! som er en kritikk til de som mener å vite min/vår personlige motivasjon for å hjelpe i dagens samfunn når samfunnet har spurt om hjelp. Les den gjerne og les deg gjennom kommentarfeltet så ser du hva jeg mener med sort/hvitt-holdning. Jeg måtte jo da følge opp med denne : Fosterfamilier er griske, de tenker bare på penger! Det ble ikke like mye “ståhei” rundt det innlegget. Muligens fordi enkelte kritikere følte seg truffet?

Det har jo nå gått en stund siden jeg skrev de innleggene og jeg/vi har lært mye om oss selv, barnevern og fosterhjemstjenesten. Det er udiskutabelt at det forekommer mye både på godt og vondt på begge sider hvis man kan dele inn partene her i sider. For oss har dette utelukkende handlet om barn og barns velferd, ikke om voksne og deres forbannelse av barnevernet for å for eksempel ikke gi de enda en sjanse.

Nåvel: Her er 8 udiskutable fakta om barn,foreldre, barnevern og fosterhjem!

1 – Barnevernet har ikke alltid feil, men de har ikke alltid rett heller.

2 – Barnevernet skal verne barn, ikke foreldre.

3 – Det finnes mange som ikke er skikket til å være foreldre.

4 – Barn skal ikke leve i hjem med rus, misbruk, etc..

5 – Foreldre vil nær sagt aldri være enig i at de er dårlige omsorgspersoner.

6 – Barnevernet prøver å hjelpe foreldre i hjemmet, men mange vil ikke ha hjelp.

7 – Fosterhjem eksisterer fordi barn trenger det.

8 – Barn trenger fosterhjem, ikke omvendt.

Det er dessvere slik at det finnes råtne egg i alle lag i samfunnet. Det finnes råtne egg blant foreldre. Det finnes råtne egg i barnevernet. Det finnes råtne egg i fosterhjem. Dette er jo da noe vi alle bør jobbe med å avdekke og avsløre slik at det ikke fortsetter å være slik.

Det er dessverre også slik at det finnes så mye vondt for barn der ute.. vondt som foreldre og nær familie faktisk utøver. Skal barn måtte behøve å oppleve dette? Skal barn på grunn av sin biologiske lojalitet til foreldre behøve leve i misbrukshjem? Skal barn måtte klare seg selv fra ung alder fordi foreldrene ikke orker, ruser seg eller ikke bryr seg? Jeg har selv erfart foreldre som mener at når barna er 12 så får de klare seg selv fordi det er så tungt å stå opp om morgenen. Jeg vet om barn som kun var sporadisk på skolen helt fra 1 klasse-start fordi foreldre ikke orket følge opp. Skal barn egentlig leve sånn? Hva skal storsamfunnet gjøre når de samme foreldre år etter år ikke utøver sin “omsorgsplikt” for sine barn? Er ikke det å ikke følge opp for eksempel skolegang fra barna er små en type “misbruk” og total svikt i omsorg?

Ja, det er riktig det som sies. Barn har det best hos foreldrene sine.

MEN, og dette er et stort MEN:

Da må foreldrene lage et hjem som er trygt og godt for ungene.

Basta!

2 kommentarer
  1. Har et tantebarn som bor hos verdens beste, flotteste og mest fantastiske fosterforeldre <3 Noen er bare helt supre, mens andre så klart ikke burde være verken foreldre, eller fosterforeldre. Dessverre.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg