Er Norge en gjeng med idretts-drittsekker?

Tillater vi hva som helst av "heltene" våre?

Noen dager har gått. Noen dager siden en tårevåt Johaug satt på podiet og sverget sin uskyld. Noen dager er gått siden legen tok all skyld. Noen dager er gått siden ski-ledelsen var forferdet og skulle se på rutiner.

Les også: Det er vanskelig å lese italiensk.

Nå har det dukket opp støtte-greier på Facebook for Johaug. "Jeg støtter Johaug uansett" er det som skal settes på "veggen". Jeg lurer litt på hvorfor jeg da. For; Fakta uansett hvem/hva/hvor, Therese Johaug er tatt med forbudte stoffer i kroppen.

Ville du gjort det samme om det var en syklist? Vektløfter?

Northug. Det er ikke så lenge siden Northug kjørte i fylla. Den samme støtten som Johaug nå får fikk Northug. "Alle kan gjøre feil". Men; og tenk deg nøye om her. Tenkte du det samme sist gang du leste i lokalavisen om en lokal fyllekjører?

Les også: Tidenes fylleangst..

Sundby. Det er et par år siden nå er det ikke? Sundby ble tatt. Han brukte astmamedisin på en ikke fullt så bra måte. Han fikk også massiv støtte i spesielt ski-folket. Men igjen; tenkte du det samme da Mulegg ble tatt? Eller er det annerledes fordi Sundby er norsk? Fakta er jo uansett at en doping-regel er brutt.

Les også: Snilleste gutten på sovesal 1 tatt i juks

Johaug. Det er bare noen dager siden. Hun hadde doping i kroppen. Hun er tatt. Jada, hun har en forklaring, men det har jo alle. Hun får massiv støtte i spesielt ski-folket. Men enda en gang; Ville du tenkt det samme om det var Kalla? Kowalczyk? Ville du vært så mild, med akkurat samme hendelsesforløp, om det var en ikke-norsk utøver?

Er vi en gjeng med dobbeltmoralske idretts-egoister?

Bør vi ikke slå like hardt ned på alle som blir tatt? Hvorfor fortjener noen å bli forsvart mens andre kastes til ulvene?

Johaug-saken får gå sin gang for min del. Det hjelper lite at legen tar ansvar og går, det er jo ikke han som ikke får gå skirenn på en stund. Sånn sett kan godt jeg ta på meg skylden og…jeg har heller ikke tenkt å gå renn i verdenscupen med det første.

Men, sånn til slutt, er det sånn at du tillater mer? Er mer tilgivende? Er mer forståelsesfull? Bare fordi de er gode på ski? Bare fordi de driver med "den sunne norske idretten"? Er ikke det i såfall veldig dobbeltmoralsk? Hva med syklisten? Vektløfteren? Den lokale kroppsbyggeren? Fyllekjøreren? Tenker du likt om de? Hva tenkte du for eksempel da N'dure mente cannabisen i kroppen hans kom av cannabis-te han ikke visste om?

Nåvel… Det var nå bare en tanke..

#dobbeltmoral #idrett #Norge #norsk #ski #langrenn #doping #lege

6 kommentarer
  1. Jeg orker NESTEN ikke å mene noe som helst..:-D Men jeg blir nok litt satt ut av at det kan være ting i salver, som de må løpe rundt å passe seg for. At noe smårusk i salver kan være nok til å få deg til å vinne skirenn i verdensklassen … Og jeg har nok langt inni skallen et sted litt mer MOT de som bloddopet seg med slanger og greier gjemt av leger og utøver i bager, som ble kastet ut av vinduer for å skjules…systematisk og snokete under et OL, ENN når en med svære hovne sprukne såre lepper prøver å få litt skikk på dem med en salve, VINNER et skirenn av den grunn (?) og derfor OGSÅ er dopet… Men alt i alt…så er jeg enig med deg ..for vi vet jo ALDRI hvem som snakker sant, så det blir derfor en hel masse synsing… uansett hvem den synsingen kommer fra: for eller mot mulegg, for eller mot Johaug..Vi VET ikke fakta.. Og derfor må vel alle tas likt 😉

  2. På fem-mila i kollen før i tida røkte man pipe for å utvide lungene, og det var helt vanlig – og faktisk helt legalt – å ta seg en flaske øl før man startet, visstnok for å øke prestasjonene. Så – helt rene – har vi vel aldri vært, vi heller. I dagens sportsverden er toppidrettsutøvere nesten som ‘transhumans’ – der ulike tekniske hjelpemidler er tillatt i stor grad. Og kvinnelige sprintere løper i bare undertøyet, lakkerer neglene sine, farger håret, etc. Men det var kanskje ikke det du mente? Therese Johaug er kanskje skyldig, men uskyldig i doping etter min mening. Jenta er ikke dum heller…

  3. rteworld: Vel, Johaug er skyldig i å ha blitt tatt med et forbudt stoff i kroppen. Mitt poeng var kort og godt om vi hadde vært like “tilgivende på tross av det” om det hadde vært en utenlandsk utøver 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg