Har barna mistet leken med idretten?

Organiserer vi ungene ihjel?

Er det derfor vi ikke holder tritt med andre land i ishockey, for å ta idretten jeg kjenner best til?

Er det rett og slett blitt slik at vi organiserer ihjel ungene og dermed skaper (og har skapt en stund) generasjoner som ikke klarer leke med idretten sin på fritiden? Er det kanskje slik at ungene ikke har muligheten? Har vi voksne det for travelt? Skal vi for mye på hytta?

Da jeg var liten hadde vi ikke ishall her på Hønefoss. Vi gikk på skøyter på ute-is etter at frosten var kommet. Vi gikk på skøyter på skolen. Vi gikk på skøyter på løkka. Vi gikk på skøyter på hockeybanen. Alle stedene samlet barn seg, delte i to lag og spilte løkkehockey. De unge lærte mye av de eldre, og alle lærte av hverandre. Alle stedene måkte vi selv banen når vi syntes det ble for mye snø. Av 20 barn i klassen hadde 18-19 selvsagt skøyter. Etter hvert fikk vi utendørs kunstis og hadde da midtvinters 2 hockeybaner rett ved hverandre der det myldret av barn. Sånn er det ikke lenger.

Nå har vi hall her på Hønefoss. Det er der man går på skøyter om ikke en eller annen pappa gidder sprøyte en liten flate ett eller annet sted. Meg bekjent islegges ikke flater noe sted i kommunens regi slik det ble gjort før. Ikke misforstå, jeg liker at hallen blir brukt, men; Hallen har åpen dag 2 timer pr uke, bortsett fra det så er det kun organisert opplegg/trening som gjelder. Barna kjøres til døra, “trener” i litt over en time, og kjøres så hjem. Arrangerer man skøytebursdag for en klasse på 20 så har 18-19 ikke skøyter (selvopplevd). Dette er jo for dårlig.

Hva er grunnen?

Er det for bekvemmelig å kun gå på skøyter inne?

Er skøyter blitt noe for de få?

Er det blitt sånn at det kun er de barna med “gærne” mammaer og pappaer som får tid nok på isen fordi hyttelivet velges bort til fordel for idretten?

Hvor mange barn kommer hjem fra skolen, spiser, skifter og forsvinner ut på løkka..slik vi gjorde før?

Hvor mange barn har muligheten til nettopp det?

Det er dessverre slik at vi som driver med ishockey ser at det forekommer til tider en viss skremselspropaganda når det gjelder pris på det å drive med ishockey. Jeg vil gjerne understreke at akkurat det er feil. Som barn er det ikke dyrt. Det går an å kjøpe brukt utstyr. Det går an å oppsøke byttedager. Du må ikke kjøpe de dyreste skøytene eller den mest moderne hockeykølla. Barn har ikke bruk for det. De skal lære helt andre ting…som å gå på skøyter. Som å ha de så morro sammen ute på isen at de glemmer at de har skøyter på seg.

Det er egentlig helt meningsløst at våre naboland Sverige, Finland og Danmark er så langt foran oss.

#skøyter #hockey #ishockey #2hockey

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg