Okay.. nå må vi roe slashing-dømming litt..

Det som skjer nå er på grensen til dumt…

Det er helt greit at man innskjerper diverse regler år for år i ishockey, spesielt de regler som er til for å hindre at folk blir skadet etc.

Men;

Ser man på de treningskamper som er spilt i Norge til nå i Get og 1-divisjon så ser det ut til at man kanskje er litt i overkant ivrig etter å dømme slashing. Det er for meg 3 typer av slashing-tilfeller som må sees på og ta stilling til om skal dømmes for eller ikke.

1) Den farlige slashingen

2) Den destruktive slashingen

3) Kamp om puck slashing

Den farlige slashingen sier seg selv skal dømmes for. Slag på kropp uansett hvor blir bare for dumt og skal selvfølgelig tas.

Den destruktive slashingen skal og må også tas. Her snakker vi tydelige slag mot kølle/armer uten nubb til å gjøre annet enn å ødelegge/forstyrre.

Så kommer vi til det tilfelle det er mest av;

Kamp om pucken…og slashing som oppstår der. Det kreves litt spilleforståelse å se om det skal dømmes her eller ikke. Det går ikke an å bare slenge armen i været bare man hører lyden av kølle mot kølle. Man må se an situasjonen. En spiller som tydelig går etter puck men treffer litt opp på skaftet har ikke forsøkt noe farlig eller destruktivt, han har forsøkt å ta puck men hurtigheten i spillet fører til treff lenger opp enn ment.

Det er her dommerne må bli flinkere. Vi kan ikke få ishockeykamper som ligner på innebandy på is.

Det er selvsagt en lærekurve for så vel spillere som dommere dette, men slashing er en veldig tydelig greie om den gjøres bevisst (farlig/destruktiv) som jo skal gi 2 minutter eller mer, men spille-slashingen må ikke i så stor grad som nå stykke opp spillet. En spiller på Gjøvik hadde i går (etter eget utsagn) 7 bytt i løpet av matchen i 5 mot 5… resten av matchen var undertall/overtall.

Jeg tror kanskje vi må reversere bittelitt nå…

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #hockey #2hockey #Get #Getligaen

3 kommentarer
  1. Jeg mener at det ikke er nødvendig å blåse i stykker hver eneste kamp. Så lenge begge lag er like ille og det ikke er noen stygg kamp ser jeg ingen grunn til å dele ut hverken tripping, slashing eller hekting (med mindre det er i situasjoner som gjør at man får en kjempe fordel). Jeg drar på hockeykamper for å se på fart, fysikk og godt spill, ikke får å se på powerplay i 20 min, forårsaket av en kølle som så vidt var oppe i hanskene på motspilleren. Enkelte dommere minner om parkeringsvakter på provisjon. I stedet for å lete etter ting å gi utvisning for, prøv heller å let etter grunner til at det ikke nødvendigvis er en, så får man heller dele ut der hvor man for eksempel frarøver noen et break away.

  2. Smetter innom og kniper att øyann, hokey har jeg absolutt null peiling på 😀 Men brylluppsdager og bursdager har jeg en steike lang fartstid i 😀 Gratulerer hjerteligst med overstått 16 års brylluppsdag, og ikke minst masse gratulerer med bursdagen 😀 Enjoy 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg