200 tusen nordmenn spiser grandiosa på julaften

Guide til steking av denne nasjonalretten

Det viser seg altså at 200 tusen nordmenn spiser grandiosa på julaften. Nå er det selvsagt ikke slik at 200 tusen nordmenn har grandiosa til julemiddag, men det samlede antall nordmenn som har sagt de spiser en slik pizza på julaften (altså en eller annen gang i løpet av dagen) er dette tallet.

Jeg er forsåvidt enig i at julegrøten godt kan byttes ut med grændis midt på dagen jeg, men siden jeg er litt for glad i mye julemat på julaften så gidder jeg ikke spise meg mett på grandibosa midt på dagen.

Nåvel…

Det kommer stadig opp diskusjoner på hvordan man egentlig skal steike en Grandis og om man i tillegg kan steike 2 Grandiser samtidig.

For å ta det siste først: NEI… Vel, om du har en bred nok ovn så kan du nok steke 2 samtidig men for alle som har en vanlig ovn så er svaret et krystallklart NEI…

Du steiker en først og begynner å spise den når nr 2 steikes. Steker du to samtidig mister jo osten etc varmen i en slik grad at hele opplevelsen med hengende ganehud etc blir borte.

Så til kunsten å steike en Grandis:

 

1 – Gå å kjøp en Grandis. Kjøp den vanlige typen, ikke en av de fjollete nye typene. Du kan til nød fjonge deg med en enkel pepperoni-type.. men thats it

2 – Sett på ovnen nå hvis du husker det. Ikke så veldig nøye, men helt greit. Sett ovnen på 225 grader for steking i 12 minutter, ikke sett den på 12 grader… den blir ikke ferdig på 225 minutter

3 – Skjær opp kartongen på ene siden. Ikke bruk den tøyseperforeringen, kniv trenger du uansett senere.

4 – Skjær av plasten. Ser du, du trengte kniv.

5 – Legg plasten på benken. Finn frem en gaffel. Sett pizzaen litt på høykant på plasten og vipp av de værste klasene med paprika. Paprikadistribueringen på Grandisfabrikken er under enhver kritikk.. Noe overskuddsost vil dessverre falle av men det får vi bare leve med, evt så tar du deg tid og plukker opp noe og legger tilbake.

6 – Putt pizzaen i ovnen. Husk å skru på ovnen nå hvis du ikke husket det tidligere. Husket du det ikke tidligere tar det nå litt lengre tid enn 12 minutter.

7 – Ikke kast pappkartongen. Den brukes som skjærefjøl senere, samt opptenning i peisen.

8 – Pizzaen er ferdig når den såvidt begynner å krølle seg. Da er bunnen herlig sprø og osten ganebrennende varm. Hengende hud i ganen etter måltidet er litt av opplevelsen

9 – Ta pizzaen ut av ovnen. Legg den på pappkartongen. Slå av ovnen. Plukk opp kniven og del pizzaen i 4 like store deler. Hvis noen andre vil ha så får de steike sin egen pizza.

10 – Ta med pizzaen, ketchupflaska samt en halvliter duggfrisk ut i stua. Sleng deg nedpå og nyt dette fullgode kulinariske måltid.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg