Taklingen i Stavanger – Lillehammer

Mye er sagt og skrevet om taklingen som skjedde i Stavanger der en Lillehammerspiller blir liggende. Det går i fra overfall og vold til bevisst takling mot hode, og selvfølgelig det motsatte, open-ice heads up.. “sånn gåre når du bare ser på puck”.

Det som er helt sikkert er at de aller fleste av oss som spiller og/eller har spilt hockey der taklinger har vært en del av spillet har opplevd omtrent slike taklinger, men da heldigvis uten at det så slik ut etter taklingen.

Dog er det vel sånn at noen og enhver av oss har latet som det ikke gjorde vondt, kreket oss ut i boksen og ligget der og prøvd ikke kaste opp alt vi har spist den siste uka.

Jeg viste videosnutten til en kollega som er sportsinteressert og den umiddelbare kommentaren var: “næmmen, han krøker seg jo sammen før taklingen, da må’n jo få juling da”.

Hva skjedde så egentlig i denne taklingen? (alle bilder klippet fra Tv2/Zumo)

Her ser vi spiller 21 jobbe hjem for så å svinge innover i banen for å hjelpe medspiller i 2-1 situasjonen Lillehammer har der. Foreløpig ikke noe galt i situasjonen.

Spiller 21 svinger mot puckfører som går inn bak egen spiller. Fortsatt ikke noe galt i denne situasjonen.

Det virker som at Lillehammerspiller mister puck litt av kølla mens 21 fortsetter sin sving mot motstander. Fortsatt ikke noe feil.

Spiller 21 gjør seg klar til takling mens Lillehammerspiller “jobber ” med puck. Her begynner det å gå galt. Lillehammerspiller synes ikke å se/være oppmerksom på  Stavangerspilleren som kommer.

Her ser vi spiller 21 setter skulder klar for takling mens Lillehammer spiller fortsatt ser på puck. Fortsatt en relativ “dagligdags” situasjon i ishockey. Det virker heller ikke her som om Lillehammerspiller er klar over hva som er i ferd med å skje.

Første spørsmål kommer her: Burde Stavangerspiller her avbrutt taklingssekvens? Bremset ned? Bare markert seg? Noe må han jo gjøre, han kan jo ikke bare gi fri bane for puckfører.

Spiller 21 er inne i takling i en taklingsbevegelse og treffer. Enkelte sier han hopper her. Jeg har sett om og om igjen, jeg ser ikke noe hopp inn i takling, jeg ser spiller som går inn i takling med skulder og overkropp med hvert fall høyre skøyte plantet i isen og da en foroverrettet taklingsbevegelse. (tidligere nevnte kollega sier også “han hopper ikke”) Jeg ser en Lillehammerspiller som, idet taklingen treffer, er veldig lavt nede med hode, noe som også forklarer hvorfor denne taklingen ble så ille som den ble.

Her har takling akkurat skjedd og det ser ut som 21 har vridd på seg i treffpunktet og får hodet/ansiktet til Lillehammerspiller i brystet/deler av skulder.

På grunn av farten dette skjer i så ser det veldig voldsomt ut. Det var en knallhard takling som ble voldsom fordi hodet ble truffet, for det ble det, ingen tvil om det. Det at skøyter letter på såvel takler som den taklede vet alle som spiller ishockey at skjer titt og ofte etter sammenstøt.

Det hersker ingen tvil om at denne taklingen var hard. Den blir seende ekstra hard ut på grunn av akkurat denne situasjonen som bildene viser.

Så er spørsmålet: Hva om Lillehammerspiller her hadde reist seg opp/strukket seg opp i taklingsøyeblikket og kun blitt truffet i brystkasse/skulder. Ville denne taklingen da medført noe avblåsing?

Det er aldri noe morsomt når spillere blir liggende på denne måten.

Om det skal straffes hardt eller ikke det får andre avgjøre. Jeg vet bare at ting skjer jævlig fort ute på isen. Det som i utgangspunktet ville vært en brillefin takling kan utvikle seg til et mareritt fordi motstander i siste tidels sekund skifter retning, bøyer seg, eller gjør annet som forandrer situasjonen komplett.

Det var en knallhard takling med vondt resultat.

Mitt hockeyhjerte klarer ikke engang tenke at spiller 21 mente å skade Lillehammerspilleren. Jeg håper han bare mente sette inn en open-mid-ice men så skjedde det som skjedde.

God bedring til Lillehammerspilleren.

#2hockey

 

6 kommentarer
  1. Bra analyse! Så mange sterke følelser i disse sakene, viktig å se på fakta også. Håper det går bra med Lillehammer-soilleren, og at Rokseth fortsetter å tackle.

  2. Endelig en edruelig gjennomgang. Dette er ikke engang en 2 min Følgene er slvfølgekig ikke bra, men håper Rokset ikke blir skremt fra å gjøre jobben sin. Håper også at Nyhus og alle andre lærer seg at oversikt er noe man bør ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg