Åpning av Norge 16.00 betyr ikke fritt frem for alt

Du må fortsatt bruke hue!

På samme måte som nyfødte lam på gårder på feks Voss må lære seg å stå sidelengs i bratte bakker for å unngå å trille helt ned til gjerdet i bunn av bakken, (det er nemlig derfor det er gjerde der..for å stoppe lam som kommer ut for første gang og bare «oi…rull-rull-rull-rull-fomp-stopp i gjerdet), så må vi i Norge nå lære oss å leve i et gjenåpnet samfunn der vi selv skal ta et ansvar.

Det er gledelig at restauranter, barer, konsertlokaler, idrettsarenaer, treningsstudioer, ja absolutt alle steder som har hatt restriksjoner fra i dag klokka 16.00 kan operere som vi gjorde før mars 2020. Det er gledelig at alle de som har hatt store problemer økonomisk pga covid nå får mulighet til å gjøre noe med dette.

MEN;

Det er altså ikke fritt frem drit i alt selv om Norge nå åpnes opp igjen.

Vi anbefales fortsatt å være nøye med hygienen. Og hvorfor ikke.. har du hatt rennaræv eller oppkastsjuke siden mars 2020? Hygiene har noe for seg.

Vi skal holde oss hjemme om vi har symptomer, hvert fall inntil vi har fått testet oss. Hjemmetest-salget kommer jo til å få et oppsving nå.
Tester man positivt så skal man holde seg hjemme. Tester man negativt, ja da er man feks forkjølet og da er det lov å være ute og på skole/jobb.

Vi, altså Norges befolkning, gis altså nå et kollektivt ansvar. Vi får igjen alle rettigheter, men det følger med plikter også, plikter vi må følge for å holde smittten nede.
Jeg håper vi klarer det.

Vi har dog et stort problem.
Antivaxere

Og ikke bare antivaxere… men antivaxere som heller ikke vil teste seg eller la barna sine bli testet.
Antivaxere som høyt proklamerer at «dette er en jobb for kroppen vår» og uten skam går rundt i samfunnet og er til fare for de som på ingen måte tåler å bli smittet med covid. De samme folka sender ungene sine på skolen til stor fare for de barna som ikke tåler smitten så godt som deres egne barn gjør.
Erna Solberg sa hun mente det var en borgerplikt å ta vaksinen. Jeg sier du er drit egoistisk om du ikke tar hensyn til de i Norges samfunn som faktisk blir drit sjuke (kanskje tilogmed dau) av å få dette.

Jeg er møkk lei google-eksperter på dette. Norges myndigheter har håndtert dette på en god måte.

Nå slipper regjeringen opp, som de sa de skulle.
Så får vi se om ny regjering må stenge ned igjen en eller annen gang på vinteren…

Det er opp til oss alle..

 

 

2 kommentarer
  1. Ehh.. “Jeg er møkk lei google-eksperter på dette. Norges myndigheter har håndtert dette på en god måte”.
   Så du anser altså det å søke etter opplysninger/kunnskap, for med dette å risikere at en ikke lenger kan stole blindt på alt hva som sies og gjøres fra styresmaktenes side er en uting!?
   – Så langt i fra alt som kan googles er konspirasjonsteorier uten rot i virkeligheten. Jeg må dessuten si det fremgår
   klart hvilke av de oppkommende søkeresultater som innehar en høyere kredibilitet enn andre; A) De opplysninger som er gitt med henvisninger til offisielle tall, vitenskapelig godkjente fakta, osv
   B) Den som uttaler seg innehar relevant utdannelse/ekspertise, eller ytringen består av en sammenfatning av faktaopplysninger fra nevnte gruppe.

   – Det er faktisk ikke slik at ALL uttalt skepsis til dette og hint utkommer fra kunnskap tilegnet fra denne, i følge deg, høyst foraktede ‘livets harde skole’, liksom enda mindre har sitt utspring i konspirasjonsteorier QAnon-style.
   Hvorvidt jeg er å betrakte som noe tilnærmet en idiot, overlater jeg til den enkelte å avgjøre i form av en subjektiv vurdering, basert på egne kriterier og vektleggingen av disse. Men jeg innehar nå i det minste en bekreftet evnerikdom på det rent teoretiske plan i form av en bestått Mensa-test. I følge med det respektive testresultatet, forelå det også en rangering av scoringsprosent innen de enkelte undergrupper, hvilket i mitt tilfelle avstedkom som følger; Logikk, tallforståelse (matematikk), språk, hukommelse (teoretisk) og billedlig hukommelse (hvorav det foreligger slikt som stedsans og sjakkspill). Ikke at dette, slik jeg ser det, gjør meg noe mer evnerik enn andre, da en kan være vel så intelligent med evner på det praktiske plan. Men i det du gir inntrykk av at en er nødt til å inneha noe allment velansett for å kunne tas på alvor, vurderte jeg det slik at denne kommentaren etter alt å dømme ville blitt avfeid som fablerier fra en evneveik dersom jeg holdt inne med det, så.. 😉

   1. Jeg forstår ikke helt hva du vil si med denne kommentaren. Er det det at siden du har en mensa test å vise til så skal du tas mer på alvor ved å henvise til de samme Steigan-greiene som livets harde skole gjengen gjør?
    Gjennom hele pandemien har «ekspert» på «ekspert» blitt avslørt av fakta-letere og enten rett og slett hatt feil, eller utelatt å si alt..fordi de har en egen agenda.
    Jeg er gift med en lærer som jobber på en skole der nærmest halvparten av ungene nå er borte på grunn av covid. Dette fordi Google-eksperter ikke engang vil teste seg engang og dermed sender ungene sine på skolen med smitte.
    Jeg kan til nød forstå folk som er skeptiske til vaksiner..men at man er anti-tester.. ja da gir du faen i helsa til folk rundt deg.
    Norge har kommet godt gjennom denne pandemien fordi vi gjorde det vi gjorde i starten… Jeg tror ikke det samme hadde vært tilfelle om dronning Jaquesson hadde bestemt løpet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg