Hva skjer egentlig når det dømmes matchstraff etc nå?

Det hender jo en ytterst sjelden gang i hockeyen at rullgardina går ned på spillere og noen må ta en tidlig dusj. Da opplyses det over anlegget i hallen eller gjennom høyttaler på tv/tablet/telefon at det ble dømt matchstraff eller 5 + liten disiplinærstraff… og umiddelbart starter diskusjonen på tribunen, hjemme i sofaen og spesielt på sosiale medier om hva som nå skjer..

 

Faktum:

Spillere som idømmes straffene Matchstraff, uansett årsak, er suspendert inntil videre. Samme gjelder for spillere som idømmes Game Misconduct for årsakene: Dårlig oppførsel mot dommer, Fysisk angrep på dommer eller Usportslig opptreden.

 

Forklaringen er som følger:

Matchstraff = Vil alltid bli fulgt opp av rapport fra dommer som deretter skal behandles. Klubbene vil få en epost fra NIHF v/saksbehandler med tilsvarsfrist (24 timer). Føres som 25 minutter Matchstraff i Hockey Live

Game Misconduct = Dette er det som tidligere ble omtalt som Liten Disiplinærstraff (og tidligere aldri ble fulgt opp med rapport i etterkant).

Nytt nå er at der det er dømt Game Misconduct for «Dårlig oppførsel mot dommer», «Fysisk Angrep på dommer» eller «Usportslig opptreden» skal det følges opp med rapport fra dommer, som deretter skal behandles (på samme måte som med Matchstraff).

For andre hendelser det dømmes Game Misconduct er det ingen rapport i etterkant og heller ingen suspensjon.

 

Hvis Game Misconduct følger et annet regelbrudd skal det føres: 5 minutter (årsak) + 20 minutter

(her straffes altså laget også med en 5-minutter, som skal på tavla + en mann i boksen)

Hvis Game Misconduct idømmes alene skal det føres: (årsak) + 20 minutter (game misconduct)

(her straffes ikke laget, kun spiller, og ikke noe på tavla)

Til slutt:

Det er viktig å ta med seg at det ikke er saksbehandler forbund eller dommere som bestemmer lengde på evt karantene. Saken sendes til Disiplinærutvalget som ser på hver hendelse med all den info de har tilgjengelig.

Og det er vel her den virkelige diskusjonen på sosiale medier starter…

Man sammenligner straffer gitt for taklinger gitt i forskjellige kamper. Det mener jeg man skal være litt forsiktig med for en takling bakfra er riktignok takling bakfra..men så må man se an situasjon med hensyn til fart, hensikt, “uflaks”, osv.. En hodetakling som er en “bom” på en forsøkt skikkelig takling er i mine øyne ikke like ille som en blindside hodetakling. Match på begge selvsagt, men kan ikke sammenlignes mht karantene.

 

 

snap: jimbo-33

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg