8 lag i Fjordkraftligaen er og blir en dårlig ide

Hvert fall slik jeg ser det enn så lenge.

Det var ikke annet å vente etter gårsdagens runde der Ringerike og Grüner fikk så hatten passet av Sparta og Storhamar.

Kampene var ikke ferdig engang før de sedvanlige kommentarer om “vi må ned til 8 lag i Fjordkraftligaen” kom. De kommer alltid når ett eller flere lag får en nesestyver. Jeg er selvsagt klink enig i at slike resultat ikke burde forekomme, men, samtidig, vi snakker jo aldri sånn når et NHL-lag taper 8-1 eller lignende som jo skjer en gang imellom.

Vi driver nå å bygger opp ligaen. Vi får finere haller. Bedre opplegg. Bedre rammer. Vi ønsker flere lag, større geografisk spredning, flere nye mennesker inn i ishockeyen. Da er og blir det en dårlig ide å gå ned på antall lag i toppen. Spesielt om man skal fortsette med dagens system med 8 lag klare til sluttspill.

Hvor mange semi-interesserte kommer til å gå på alle kampene om man vet allerede i oktober at det blir kvartfinale i mars uansett hvordan det går? Kjernen går på kamp uansett.. det er de utenfor kjernen vi ønsker inn i hallene.

“det er så mange dårlige kamper”.. vel, hvert av “de gode” lagene spiller 10 av sine 45 seriekamper mot de to lagene som til enhver tid er plass 9 og 10. Hvis de 10 kampene er de kamper som ødelegger for kvaliteten på lag og norsk ishockey så tror jeg det er helt andre virkemidler som må til i den norske ishockeyen. Enn så lenge er ikke 1-divisjon den divisjonen den bør være som gjør at unge fremadstormende velger den divisjonen i nevneverdig grad.. Der er feks Ringerike, Grüner, Manglerud pr nå klubber som kan ta imot for utvikling. Det er i Fjordkraftligaen man blir Fjordkraftligaspiller.

 

Men, sett bort i fra akkurat det aspektet;

Hvis man feks får trumfet igjennom 8 lag på neste ting, OG man etter hvert får med seg Trondheim, Bergen, Kristiansand og Tromsø, men kanskje bare Trondheim og Bergen i første omgang; hvordan stiller kritikerne til 10 (eller 12) lag seg da? Hvem skal ut?

-hva sies på Hamar/Lillehammer om kun ett lag får være med derfra?

-hva sies i Fredrikstad/Sarpsborg om kun ett lag får være med derfra?

-hva sies i Oslo/Asker om kun ett lag får være med derfra?

-hva sies i nord om kun ett lag får være med derfra samme hvor gode man blir?

Hvis man så i tillegg begynner tenke på rekrutteringsarbeid på bakgrunn av hvor topplaget i klubben befinner seg så tror jeg man setter norsk ishockey langt tilbake om man jobber for, og evt får igjennom kun 8 lag i en toppserie.

Tenker man seg i tillegg at 6 av 8 lag går til kvartfinale, mens lag 7-8 må spille kval om siste kvartfinaleplass, hva vil det gjøre for den økonomiske forutsigbarheten? Slik det er i dag vet jo lag 9-10 at man ikke kan budsjettere med inntekter fra sluttspill (det skal man jo heller ikke gjøre, men det gjøres nok av de største klubbene).

 

For meg er 10 lag (eller faktisk 12) det riktige. Det gir flere lag muligheten. Det gir flere spillere muligheten. Vi mister for mange U20 spillere allerede i dag. Enda flere vi forsvinne om vi struper muligheten enda mer for å spille i toppen. Alt henger sammen har jeg skrevet tidligere… det mener jeg fortsatt. 8 lag i topp er en god ide når alle 8 er hel-profesjonelle, samt at ligaen under er slik Fjordkraft er i dag, og da med et system som gjør at det kan skiftes ut lag i topp om man er god nok.

Inntil da er 10 lag (eller 12) i mine øyne det rette for Norge.

(med og uten en og annen skrell)

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg