Jeg er spent på Ringerike i år.. det skal innrømmes

Martin Boork som trener for Ringerike er over. En epoke i Ringerikes historie på ishockeyenes norgeskart er over. Nå trenes Ringerike av Joakim Fagervall, en merittert trener, og etter hva jeg hører, en veldig annerledes trener enn hva Boork og Braxenholm var.

Det gjenstår jo å se hva dette vil bety for Ringerike og hvordan spillere responderer på dette.

Det skal innrømmes at for bare 3-4 uker siden så hadde jeg en liten rynke i panna hva gjaldt lagbygget. Akkurat der og da var det Dennis og gutta som skulle ut i krigen for Ringerike… men så har det heldigvis (og som forventet) kommet til noen navn som forhåpentligvis er de som er tungen på vektskålen for Ringerike.

Treningene er godt i gang, og etter hva rapporter tilsier så har fokus nå i starten vært puck-kontroll og det å gjøre gode valg med puck. Fagervall har vel sagt i en prat med klubb at fokus er grunnspill nå i starten.

Ringerike skal jo nå om 2 dager i gang med treningskamper. Disse kampene skal man jo aldri legge alt for mye i resultatmessig, siden de ofte brukes for å se litt på rekkekombinasjoner etc., men de vil samme hva man tenker om resultat gi en pekepinn på hva Ringerike har og ikke har.

18 august er Grüner – Ringerike på menyen for de som er interesserte i å se “nye Ringerike” sin offisielt første kamp under Fagervall sin ledelse. Helgen etter møter laget Gjøvik og Nidaros i en cup i Fjellhallen på Gjøvik.

30 august er dagen for årets første kamp på egen is for Ringerike. Da er det returmatch mot Grüner. Vi kan jo håpe på, og oppfordre til, et godt oppmøte for å starte sesongen på en god måte hjemme i Schjongshallen.

04 september, Lørenskog – Ringerike, 07 september, Ringerike – Ski, og  13 september, Ringerike – Gjøvik er de resterende treningskamper.

Seriestart for Ringerike er hjemme i Schjongshallen lørdag 21 september klokka 16.00 mot Hasle-Løren. Retur borte mot Hasle-Løren påfølgende onsdag, før en skikkelig pekepinn på sesongen kommer helgen 28-29 september hjemme i Schjongshallen mot Nidaros.

Serien i år er på 35 kamper (møter alle 5 ganger), og da 18 hjemmekamper for Ringerike

 

Det blir spennende å se hva slags grunnspill laget kommer med i år. Det var mange som kritiserte småspillet i egen sone i fjor.. dvs ikke når det funket, men hver gang pucken ble mistet og det ble farlig og/eller mål i mot så var kritikken høyrøstet blant forståsegpåerne. En veksling mellom småspill og mer direkte “ringerikehockey” dvs tempo og punch, forecheck i kropp, fysisk spill slik at ikke motstanders backer blir for fortrolige med å stå med puck. Det kan ikke foretas mini-colorline med køllesveip mot en back med puck… rett i kroppen på’n så gjør han ikke det mer.

Når det gjelder powerplay så håper jeg det innføres krav om skudd i mye større grad enn man har hatt. Max 3-4 pass og så en avslutning. Alt kan skje når puck hives på mål. Gjør man det ikke så skjer ikkenoe. I 5 mot 3 bør det kun være 2 pass og skudd, men aldri skudd på etablert målvakt fra topp. Sett opp et PP som har en “Ovechkin” på hver droppesirkel..

Ringerike har nå i flere sesonger vært det laget som har sluppet inn flest mål da de selv er i overtall. De feilene må ryddes bort. Jeg skulle også gjerne ønske meg et PK som ikke bare var der for å hindre mål, men som i mye større grad også var villige til å utnytte feil og sette mål i undertall. I 2023 var Ringerike eneste lag som ikke gjorde mål i undertall. De siste 5 sesonger tror jeg ikke Ringerike har gjort mer enn 2-3 mål i undertall.. og de 2-3 kom vel i samme sesong tror jeg.

Det er selvsagt ikke det som skal være fokus på treninger, men de to i front av PK trenger jo ikke alltid være 4-rekke-gubber.. Se bare på Vålerenga, Stjernen, etc.. de bruker/brukte topp-spillere der.. Toppspillere som kontrer inn mål.

Nåvel..

Det blir spennende å se “nye” Ringerike..

Jeg er spent

Godt at sesong snart er i gang 🙂

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg