Tabelltips 1-divisjon menn 2024-2025

Det er snart tid for seriekamper i året 1-divisjon for menn. Grüner møter Ski hjemme fredag 20 september klokka 19.00 før resten av lagene følger på lørdag 21 september. 15.00 Nidaros – Manglerud, 15.00 Gjøvik – Kongsvinger og 16.00 Ringerike – Hasle-Løren er runde 1 kamper og tider å forholde seg til. Deretter går det slag i slag med onsdag/lørdag og dobbeltmatcher i helgene for kamper involverende Nidaros.

Som seg hør og bør må man vel slenge ut et tabelltips for divisjonen. Det blir selvsagt da et tips basert på litt historikk, litt følelser, litt synsing og litt på generell snikk-snakk.

 

1-divisjon har 8 lag. Alle skal spille 35 seriekamper, dvs 2 hjemme og 3 borte, eller 3 hjemme og 2 borte.

Plass 1, 2, 3 og 4 går til sluttspill.

Plass 5 og 6 er ferdige når serie er ferdig.

Plass 7 og 8 går til kvalifisering om å bli i divisjonen.

I sluttspillet møtes lag 1 – 4, og lag 2 – 3 til semifinaler, best av 5 kamper oppgjør.

Vinnerne møter hverandre til en best av 5 kamper finale, der vinner rykker opp i EHL.

(vinner bytter plass med det EHL laget som tapte best av 7 kampers nedrykksfinale som avholdes mellom lag 9 og 10 i EHL)

 

Så… hvordan ender 1-divisjon?

 

Plass nummer 8 : Hasle-Løren

H/L kan selvsagt overraske, men de har slitt i flere sesonger nå og jeg tror ikke de ender spesielt mye bedre denne sesongen. H/L må vel stole på at Makarovs, Sørensen og Bogdziul blir de førende spillerne. 4 signeringer sommer/høst i Lovkov, Hast, Smith og og Gagnon, alle fra spill utenfor Norge.

 

Plass nummer 7 : Ski Elite

Dette blir vel sesong nummer 2 i 1-divisjon for Ski. Jeg tror de fortsatt er for nye til å sanke veldig mye poeng, men kan selvsagt gjøre veldig gode enkeltkamper. 11 spillere inn siden mai.. og 5 ut. Ski et relativt ungt lag der de eldste er 25-26 år.

 

Plass nummer 6 : Kongsvinger

Mye ungt pluss noen få veldig erfarne spillere tror jeg ikke holder hele veien for Kongsvinger. Men det er klart at Hesbråten, Sunnqvist, Egnersson, Fremming og ikke minst Heier kommer til å bli veldig viktige for lagets poengsanking. Spørsmålet er hvor mye de yngre spillerne kommer til å lene seg på disse gutta.

 

Plass nummer 5 : Grüner

Mye utskifting på Grüner også. Normalt ville jeg tippet de inne blant de 4 som går til sluttspillet, men tror de kommer til kort denne sesongen. Jeg tror Grüner blir altfor avhengig av at Kevin Nilsen Berg og Joachim Sommer Nielsen presterer på høyt nivå i alle kamper. Veldig mange unge spillere i det offensive for Grüner kan bety lite mål mot de bedre motstanderne.

 

Plass nummer 4 : Gjøvik

Jeg har hatt troen på Gjøvik i flere sesonger, men det strander ofte rundt juletider på poengfangsten. Fjellhallen fortjener et lag som fyller hallen med mer folk enn det de gjør i dag, så jeg håper nok en sesong på at Gjøvik finner ut av spillet og holder koken bedre. De har hvert fall en stor tropp nå og burde være rustet til å ta minst 4 plassen.

 

Plass nummer 3 : Manglerud Star

Manglerud også med et ungt lag. Jeg tipper de på tredje på grunn av litt snakk, litt historikk, litt synsing etc fra fjernt og nær. Manglerud nå uten kjente navn som gir seg bygger vel nå opp igjen en grunnstamme, men det sier seg selv av erfarne spillere i divisjonen, som Hellerød, Johansen, Rode, Aastad, Nazarovs må sette standarden for et lag med snittalder under 22 år.

 

Plass nummer 2 : Nidaros

Jevnt i tipping/synsing om toppen så da setter jeg Nidaros på andre. Nidaros med masse erfaring skal være i toppen hele sesongen. Nøkkelspillere blir selvsagt målvakter + Bodini Schmidt, Falk-Larssen, George, Hallström, Rhodin.. 5-årsplanen til Nidaros om å ta steget opp begynner vel nå å synge på siste verset.. så kanskje er dette sesongen?

Trondheim bør være et stort nok sted til å skuffe opp et lag som etablerer seg i EHL.

 

Plass nummer 1 : Ringerike

Ringerike med masse erfaring på tross av mye utskifting og ny trener skal være et av lagene i toppen. Siden jeg da jo er fra Ringerike selv så tillater jeg meg å favorisere laget i tippingen. For bare noen få uker siden ville jeg faktisk ikke gjort det, men tilvekster som begynner spille på seg samspill gjør noe med tankegangen. Linus Ryttar i mål blir en nøkkel til suksess. Det samme gjelder at backene presterer på høyt nivå alle sammen og da med krydder av Dennis Ryttar og nykommer Martin Liljekvist.

Forover kommer Åkesson, Söderberg, Svensson, Hermanrud, Bækken og Falkeid til å stå for mye poeng. Flere jokere i yngre tilvekster som trolig trenger noen kamper med “serie-intenistet” på seg.

Jeg spår en meget god PP-prosent i årets Ringerike-lag.. med Hermanrud, Ryttar, Svensson sine drakt-tall ofte i protokollen i den rekkefølgen.

 

Som vanlig legger jeg meg ikke flat i det hele tatt om jeg tar feil i noe av dette. Det har jeg blitt for kjukk til rett og slett.. så jeg gleder meg bare til sesongen kommer i gang.

 

Det er morsomt med snapp fra kampene rundt omkring…

Legg meg gjerne til : Jimbo-33

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg