Ærlig talt Norge, nå må loven gjelde for alle

Dessverre er det ikke slik

Det er dette som skaper politikerforakt

Det finnes utallige eksempler på “gjør som jeg sier ikke som jeg gjør” i Norge i dag. Spesielt gjelder dette politikere som tilegner seg goder og ytelser de rett og slett ikke har krav på. De blir oppdaget og blir tatt på med silkehansker inntil opinionen nærmest forlanger sterkere reaksjon.

Den siste saken i en lang rekke saker er jo etterlønnen fiskeriministeren søkte og fikk, som han på ingen måte skulle hatt. Hvis du er i slike posisjoner så vet du hva etterlønn betyr, og at du ikke skal søke etterlønn om du allerede er i ny jobb du lønnes i. Fiskeriministeren fikk altså utbetalt 120 tusen han ikke skulle hatt.

Hva ville skjedd med en vanlig norsk innbygger som fikset seg 120 tusen uten å ha rett på de?

Hva skjer så, joda, regjeringen v/Solberg uttaler at “det forventes at fiskeriministeren rydder opp i dette” og betaler tilbake. Fiskeriministeren lover bot og bedring, angrer på søknaden om penger og skal betale det tilbake.. “Jeg skulle ikke gjort det”..

Kan alle Nav-brukere som får for mye utbetalt fra nå love bot og bedring, love å betale tilbake pengene og dermed unngå noen form for rettslig forfølgelse? Ville ikke den vanlige mann/kvinne i gata bli dømt ganske raskt som trygdesvindler i en slik situasjon, få straffeskatt og/eller fengselsstraff?

For liksom å gjøre saken enda mer krystall.. så hadde fiskeriministeren også styreverv han mottok ytelser for som skulle vært rapportert. Det viser seg at der politikere “driter på draget” kalles det uryddig opptreden…mens der vanlige norske borgere er innblandet er man svindelstemplet før man rekker få time på Nav for å forklare situasjonen.

Den siste avsløringen er vel at mannen hadde dobbel lønn en måned i tillegg til å søke etterlønn etterpå.

 

Disse ordningene med ytelser og goder på Stortinget er noe jeg tror de må lage en egen avdeling for. Det er tydelig at politikere ikke mener de skal måtte leve etter de samme lover og regler som vanlige folk. Det at politikere påberoper seg å ikke kunne reglementet eller på annen måte kommer med seriøst dumme unnskyldninger viser bare at påtalemyndighetens forfølgelse av små-kroner på avveie til nav-brukere er meningsløs og politikerforakt-skapende, all den tid politikere bare forventes “rydde opp i sitt rot”.

Hvis det er noen som forventes kunne regelverket eller få hjelp til å følge regelverket så er det politikere, statssekretærer etc.

Igjen:

Hva ville skjedd med feks meg om jeg snodde til meg 120 lapper jeg ikke hadde krav på?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg