Carlsen er en fjott, sjakk ække sport og VAR er bra!

Sorry, det måtte sies.

Er det noe jeg begynner å bli rimelig drittlei av nå så er det medias elleville følging av Magnus Carlsen og hans til tider ufattelige barnslige smålige oppførsel. Uttalelser som ingen andre ville kommet unna med er liksom godtatt fordi han er så god til å spille sjakk. Oppførsel ved uttak til dopingkontroll hinsides noen andre utøveres reaksjoner på det samme skal bare godtas og aksepteres fordi han er Magnus Carlsen. Tenk om noen av langrennsfolka/fotballspillerne/håndballspillerne/ishockeyspillerne hadde reagert sånn.. da ville det bli ramaskrik og fete overskrifter om “er det noen ugler i mosen”.. men ikke når brettspill-utøver Carlsen gjør det… da er det godtatt og skal bortforklares av alt og alle… fordi han er sliten OG det tar en time eller to å bli tissatrengt.

Jeg må dessverre skuffe alle fans av Magnus Carlsen, men jeg synes ikke han hører hjemme på ei liste av idrettsutøvere. Han driver med brettspill. Han sitter putt stille og flytter brikker på et brett. Han triller ikke terning engang. Den eneste trimmen han får er når han flytter armen fra brett til klokka og tilbake. Det at man får et par tenkesvettedråper i panna og blir klam mellom rompeballene av all sittingen gjør det ikke til idrett.

Oppvarming. Gjør man det i sjakk? Setter man seg ned og flytter en bonde frem og tilbake? A2-A4-A2.. A2-A3-A2-A4-A2… Flytter man andre brikker? Hesten, to frem og en til siden? Varmer man opp klokkebevegelsen? Okay, ti ganger frem og til siden, siste fem med bondeflytting imellom så er du klar.

Skader, får man skader i sjakk? “Ai ai ai… der gikk han i bakken…det ser ut som strekk på hjernen”…du hører jo ikke sånt når det spilles sjakk. Har noen noensinne hørt om en spiller som ikke spiller sjakk fordi han har sjakk-albue? Gnagsår på klokkefingertuppen? Forfall på grunn av øm høyre rompeball?

Treningssamling, høydetrening, driver man med sånt i sjakk? Reiser en sjakk-klubb til et hotell i syden et sted for å spille sjakk i varmen? Jeg skal på ingen måte ta fra Carlsen og andre sjakkspillere at de er gode til å spille sjakk. Men er det idrett? Jeg synes ikke det. Det hjelper ikke at all verdens forbund sier noe annet.

 

Fotball og VAR

Seriøst folkens. Videodømming er en god ting. Da blir det rettferdig og riktig. Jeg har aldri sett så mye sutring og diskusjoner som etter fotballkamper der VAR er benyttet.

“sjarmen er borte”… Hva slags sjarme? At man kunne jukse seg til mål? At man kunne jukse seg til straffe? At man kunne komme unna med dritt og vinne?

Fotballen bør lære av hockey. Videodømming er noe alle godtar og går videre etter. Joda, det diskuteres en og annen situasjon der og, men ikke til de grader som i fotball.

Er det offside så er det offside… at fotballen aldri ser ut til å bli enige om hvilken kroppsdel som skal telle er fotballens problem, ikke VAR…

 

#sjakk #sport #idrett #spill #brettspill #ishockey #2hockey #ski #langrenn #sykkel

 

1 kommentar
  1. Herregud for noe teite uttalelser. Magnus blir f*** meg ikke bortdømt fordi han er god i sjakk. Jo, sjakk er en sport ferdig snakka. Dette er noe av det dummeste jeg har hørt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg