Dagen etter dagen etter dagen. Feragen, Flod, Narvik og Ankeutvalget.

Det er dagen etter dagen.

Blodet bruser i nord, både positivt og negativt, og Flod med flere nåværende og tidligere ledere/ledelse bruser med fjærene over at ikke anken deres fikk medhold.

Det er lov å være skuffet.

Men, Nå håper jeg saken stopper her. Det samme ser jeg lederne av FK-klubber også sier. Det eneste Narvik nå eventuelt kan ta for domstolene er et erstatningskrav mot Forbundet, men også der sliter de nok i betydelig motbakke.

Når det gjelder andre typer påstander om sivil rettsak, frysing av liga, domstol som skal dømme Narvik inn i Fjordkraft-ligaen.. vel der er vel mer eller mindre alle påstander om dette rimelig “far-out”..

Svein Erik Edvartsen sier det vel ganske krystallklart;

“Ingen domstol gir noen dommerfløyte. Ingen domstol gir noen poeng eller trekker poeng. Ingen domstol blander seg inn i hvem som skal spille i hvilken liga. Og midlertidig forføyning (det du kaller «fryse») ang. å spille på det ene eller andre nivået frem til noe er rettskraftig, er det bare å glemme. Ingen tingrett sørger for at Narvik kommer til å spille i Fjordkraftligaen. Narviks eneste mulighet her er å saksøke NIHF og kreve erstatning for økonomisk tap. Her vinner de hvis retten konkluderer med at det er ansvarsgrunnlag, årsakssammenheng og at klubben har lidt tap”. (sitat fra SEE-innlegg på Facebook)

Frem til nå har vi altså kunnet lese fremtredende skikkelser i Narvik kalle Forbundsstyret for inkompetente. Vi har kunne lese det bli snakket om at Ishockeyforbundet/Forbundsstyret lider av organisatorisk innavl. I går kunne man også lese om det “såkalte” ankeutvalget.

På direkte spørsmål om hva som ble ment med “såkalt” ankeutvalg var svaret at avgjørelsen de tok var så håpløs at det ikke gikk an å ta ankeutvalget seriøst.

For meg personlig har disse uttalelser falt ned på lavmål og komplett useriøst. Jeg har vært tillitsvalgt i mange år på  jobben, jeg har vært blodig uenig med ledelsen, men det å kalle ledelsen rett ut for inkompetente, å kalle ledelsen for å drive med organisatorisk innavl, eller kommunisere ut om den “såkalte” ledelsen, vel det har jeg aldri sett, gjort eller hørt.. før nå. Det er greit at man har en viss nord-norsk svung over språk, men ikke på dette planet. Her trekker man hele idrettens valgte og oppnevnte organer i tvil og ned.

Først og fremst: Ankeutvalget er ikke Forbundet, men er et uavhengig og kompetent organ bemannet med juridisk kompetanse som kan idretten og organisasjonslivet, samt tillitsvalgte med bred erfaring fra idretten.

Dernest; Det må videre være en misforståelse som synes å være rådende både hos Flod og Feragen, nett-debattanter, og i og for seg TageP også. Ankeutvalget har vel ikke sagt noe om septembervedtaket, hverken om det er heftet med saksbehandlingsfeil, eller er gyldig/ ugyldig. Ankeutvalget var veldig klare på at vedtaket var rettskraftig ettersom det ikke er påklaget eller på annen måte bestridt innen gjeldende ankefrister.

Det er heller ikke foretatt noen endring i kampreglementet, men ankeutvalget likestiller marsvedtaket med en endring og derfor legger til grunn at den burde vært sendt ut på høring. Jeg mener også at saksbehandlingen ga klubbene i toppdivisjonen adgang til å si sitt gjennom NTH, og at vedtaket likevel ble som det ble. ( Feilen blir da at de øvrige klubbene,  de som ikke kan være medlem av NTH , f eks Ringerike og Lørenskog, eller Tønsberg for den saks skyld, ikke fikk uttale seg før vedtak ble fattet)

Jeg ser videre at Flod, Feragen og andre sier at ankeutvalget innrømmer at det er gjort feil. Vel, ingen innrømmer feil, men ankeutvalget har påpekt at det er gjort en saksbehandlingsfeil. En saksbehandlingsfeil som er så ubetydelig i forhold til resultatet at det ikke gjør vedtaket ugyldig av den grunn. Det er etter hva jeg forstår et bærende prinsipp i forvaltningsretten og forsåvidt også i stillingsvernsaker.

Saken Narvik har er ikke god, og jeg tror kanskje at det å bringe inn advokat kanskje har rota den mer til for Narvik enn de har fortjent.

Det virker litt som at pensjonert advokat Flod gjennom både sine inlegg for Narvik, og i uttalelser han gir til pressen, ikke helt respekterer idrettens organer, og ikke har fått med seg at NIHFs ankeutvalg ikke er Forbundet, men et uavhengig organ.

Hvis det var det såkalte “septembervedtaket” som var ankegjenstand slik Flod vel argumenterer for, så skulle vel ankeutvalget tatt NIHFs subsidiære påstand til følge og avvist saken uten realitetsbehandling. Når ankeutvalget ikke gjør det er det fordi det er det såkalte “vedtaket” det er anket over. Det er kun en effektuering av “septembervedtaket”, og dette har ikke ankeutvalget vurdert gyldigheten av, de har bare fastslått at det er rettskraftig.

 

Jeg håper Narvik sitt styre og ledelse nå hører på mange av supporterne som etter hva jeg klarer å oppfatte er negative til å dra dette noe videre. De vil heller bygge lag for en sesong i 1-divisjon. De vil ikke spille i sverige. De vil vinne 1-divisjon og kvale seg inn i FK-Ligaen i mars 2022.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg