Drømmefinale.. og patetiske kommentarfelt

Stavanger Oilers – Storhamar var en drømmefinale, og den leverte til de grader. 

I en best av 7 vinner alltid det beste laget. Slik er det bare. Det er ikke flaks eller noe annet, det er dyktighet.

Finalen i år var akkurat så morsom, spennende og digg som en finale skal være. At den havner i kamp 7 var bare helt magisk. Fulle hus og stor stemning.

Oilers under 2-0 i matcher og minuttet unna 3-0 til Storhamar.

Oilers utligner og havner under igjen.

Oilers vinner borte til 3-3 i matcher og vinner så hjemme.

Stavanger Oilers ble norgesmestere igjen. Gratulerer så mye.

Storhamar nulles i kamp 6 og 7. Null mål betyr alltid tap i hockey.

Stort kudos til de Storhamar-supporterne som står igjen og applauderer etter kamp er ferdig.

 

Oilers feiret som seg hør og bør etter en finaleseier.

Samtidig som dette spisset kommentarfeltkrigerne fingertuppene og begynte sagingen.

Fremførelse nasjonalsang var feil. Dømming var feil. Oilers var feil. Publikum var feil etter match fordi de ikke klarte se i krystallkula at spillerne dro til med sang et kvarter etter pokalen ble løftet.

Til og med eget lag var feil. Det egne laget som man hyllet 2 dager før da man kunne ha tatt tittelen foran 7000-pluss i CC-Amfi. Eget lag har feil spillere, for dårlige spillere, ego spillere, etc.. Det var liksom ikke måte på.

Supportere gratulerer SIL med bøtta på SoMe for Oilers er liksom ikke verdige vinnere av en eller annen grunn.

Supportere gir seg ende over at ikke Ulrichsens mid-ice klink rene takling dømmes likt som Quennevilles hevn-takling rett etterpå. I mitt syn har du da ikke sett/spilt mye hockey.

Supportere i villfarelse om at om du må i garderoben etter takling for en sjekk så skal du være borte resten av matchen. Hvor mange med slike påstander har selv fått en skulder i hals/hake etc i dette tempo. Du får en smell, blir sjekket av lege/apparat, og kommer tilbake. Det ser du stadig vekk også i NHL.

Det er ikke slik at en matchstraff ikke er “gyldig” bare fordi den som ble tatt ikke havnet på sykehus.

Vi må komme over slike påstander, samt en del andre greier…

Dommerne kan ikke utvise hver eneste gang vi hører det smelle kølle mot kølle. Alle taklinger der en spiller faller etterpå er ikke utvisning. At man roper etc i arenaen er en ting, det er engasjement, men at kommentarfelt fylles av møl og hets pga rene taklinger blir bare fjas.

I bunn og grunn kan man egentlig ikke sammenligne noen situasjoner. Det vil alltid være noe som er annerledes og dermed gjør dommers vurdering unik i hver eneste situasjon.

Jaja…

Noen måneder nå så starter ny sesong.

Inntil da:

 

Gratulerer til Stavanger Oilers som Norgesmester 2023

 

 

 

 

1 kommentar
  1. Som fans av ishockey, burde vi alle forstå at i kamp 7 i en sluttspilllfinale, kan en lege erklære en spiller død, og spilleren vil allikevel insistere på å fullføre kampen.

   En annen ting jeg ikke forstår helt (og jeg er fra Stavanger, så jeg vet jeg ikke er helt objektiv her) Oilers blir beskylt for å være kjøpelag, selv om TV2 sin oversikt viste at Storhamar og Vålerengen antakeligvis har hatt høyere lønnsbudsjett denne sesongen. Det er liksom også et problem at Oilers har kontroll på økonomien på en måte ingen andre lag i hockeyens historie i Norge har (med et mulig unntak for Gruner)

   Det brukes om bevis på at Oilers er et “kjøpelag” og at vi i Stavanger mangler hockeykultur, at det er for få spillere fra Stavanger i laget, men ingen nevner at det finnes en veldig fin gjeng av spillere fra Stavanger i forskjellige liager i utlandet (Mathias Trettenes, Johannes Johannesen, Markus Vikingstad osv) og i andre lag i Fjordkraftligaen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg