Hei gamling; Her er ei gulrot, takk for at du bygde landet.

Oslos hipstere og miljøpolitikere totalt respektløse overfor de som bygde landet.

Sorry, men nå får det jaggu meg være nok fra kaffe-latte generasjonen som har vokst opp i indre bydeler i Oslo eller flyttet dit etter å ha startet en 20-års utdannelse på universitetet.

Nå går de altså løs på maten til eldre på syke- og gamlehjem driftet/betalt av Oslo kommune. Målet er ikke lenger en kjøttfri dag i uka, målet er nå 80 % reduksjon i spising/forbruk kjøtt. Jeg vet ikke hva folk flest synes selvsagt, men for meg er dette beint frem skammelig mot de eldre. De fortjener et godt og variert kosthold de årene de har igjen. De fortjener ikke et kosthold fremtvunget av bil-hatere og miljø-ræv-diltere i Oslo byråd.

Det betyr ingenting i den store sammenhengen at de gamle, da de var unge, kanskje hadde kjøtt som et luksusmåltid.. De eldre har også vært med på oppturen i Norge fra 1970 og har hatt et kosthold vi anser i Norge som helt vanlig. Det kostholdet er IKKE grøntfor som skal ligne på kjøttkaker, burger eller biff.. Det er kjøtt, reint eller bearbeidet kjøtt.

Det er videre skammelig av Oslos byråd med MDG i spissen å anta at alle eldre på syke- og gamlehjem ønsker å ta del i hekseprosesssen de har for å få flest mulig inn på vegetarianer- eller veganerveien. Jeg tør også minne supperådet i Oslo byråd om at ikke alle ernæringsfolk eller andre kompetente personer mener det er rette veien å gå. De mener faktisk at det ikke er sunt å leve på den måten, og at om du gjør det må du ta supplement i tillegg. Jeg synes nok at de eldre knasker nok piller fra før av om ikke veggis-banden skal påtvinge de enda flere piller fordi kjøtt er farlig.

Dette blir like dumt som å påtvinge en 90 åring som har røyka siden han var 15 å slutte fordi det ikke er sunt og du kan dø av det.

Det er også greit å minne Oslo byråd og MDG’s hovedvelgere på at det er alle disse gamle menneskene dere nå ønsker diktere kostholdet til som har jobbet steinhardt i mange år for at dere skal kunne leve de livene dere lever nå som studenter osv. sippende til kaffe-latte-smatte på kafeer og bistroer på gatehjørner i indre Oslo.

Jeg synes det er så hinsides fornuft det som gjøres rundt omkring nå.

Skolebarn skal påtvinges kjøttfri skolemat. Foreldre skal påtvinges å lage vegetarretter istedenfor det man vanligvis lager til elev-kvelder/FAU-/skolearrangementer. Det tar jo ingen ende. Hva er det neste?

 

Hvem er du som skal påtvinge barn et vegetarkosthold man ikke har hjemme?

Hvem er du som skal frata de eldre kanskje de siste gleder de har ?

Hvem er du som setter deg over alle andre og påtvinger andre din matmening?

 

Spis hva dere vil hjemme. Gnag gressplen for min del. Gå på restaurant og kos deg med grønt og ei bønne i parken på veien hjem. Men, og dette kan jeg ikke si med sterke nok ord:

 

La nå til helvete de eldre få ha maten sin i fred.

 

#mat #drikke #eldre #gamle #gamlehjem #sykehjem #politikk #Oslo #byråd #vegetarianer #veganer #kjøtt #kjøttfri

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg