Hockey; Hva så med 1 og 2 divisjon?

Det er nå engang slik at jeg følger mer med i den divisjonen Ringerike er i enn jeg gjør på de andre divisjonene… men det betyr ikke at jeg ikke følger med. Det er heller ingen hemmelighet at jeg mener prestasjonsliga og mosjonsliga burde inndeles annerledes (2 større ligaer), men that ship has sailed, igjen.. så da ser man på de ligaene man har.

1 divisjon har startet også. Lagene som deltar, Nidaros, Narvik, Gjøvik, Comet, Hasle-Løren, Lørenskog, Furuset og Haugesund skal spille 35 (4 x 7 + 7) seriekamper om å bli blant de 4 beste lagene, og da klare for et sluttspill, 1-4 og 2-3, i en best av 5 kamper om 2 plasser i kvalifiseringsspillet i mars. De samme 8 lagene skal også spille om å unngå å bli plass 7 og 8 som da må ut i kval-spill mot de 2 beste lagene i 2-divisjon om plass i neste års 1-divisjon.

Nidaros og Haugesund startet “ballet” på fredag. Det endte i en komfortabel 6-2 seier til Nidaros. Lørdag spilte Nidaros og Haugesund igjen (7-5), Narvik mot Furuset (7-1) og Gjøvik mot Lørenskog (1-0). Man kan vel ikke annet enn å si at det mest overraskende her var Gjøviks seier mot Lørenskog.

I dag, søndag, spiller Nidaros mot Haugesund igjen, Narvik og Furuset møtes også igjen, samt at Comet og Hasle-Løren møtes i Halden.

Nidaros og Narvik kommer nok til å ligge på topp med hhv 9 og 6 poeng etter dagens kamper. Så får vi se om H/L enda en gang klarer ta poeng i Halden… det har skjedd før det.

 

2 divisjon har ikke startet. Der har det kun vært spilt treningskamper så langt. Lagene som spiller i 2 divisjon er: Bergen, Kongsvinger, Ski, Skien, Tromsø og Tønsberg. Lagenes mål er å havne topp2 og dermed har muligheten for å kvale seg inn i 1-divisjon. 2 divisjons første seriekamper er 9 og 10 oktober. Da spiller Skien-Tromsø x2, Ski-Bergen x2 og Kongsvinger – Tønsberg. Tønsberg-Kongsvinger spilles den påfølgende onsdagen.

Jeg tenker at vi får se hva feks Tønsberg står for etter disse 2 kampene mot Kongsvinger. Etter å ha maltraktert Skien i 2 treningskamper blir det mer interessant å se hvordan de tippede topplag i 2 div vil gjøre det.

Det bør vel bli Tønsberg, Bergen, Kongsvinger og Ski i toppen her… men hvilke 2 som tar det er jeg mer usikker på.. Tønsberg bør sånn sett være ett av to.. så er det rotterace om den andre plassen.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg