Hockey: Hvem er egentlig banens beste/dagens mann?

Er det han som scorer målene, han som redder alle skuddene, han som gjør drittjobbene?

(det samme gjelder selvsagt også for kvinner)

Det er ikke få ganger man har diskutert dette etter en kamp.

Juryen i hallen har sin mening, sekretariatet har sin, publikum har sin og media har sin. Sjelden er alle enige i avgjørelsen som blir tatt. Det skjer selvsagt innimellom, men da er det så åpenbart at det ikke kan unngås. Det er jo gjerne slik at vi alle ser hockey med litt forskjellig utgangspunkt. Vi som spiller/har spilt selv ser med våre øyne og gjerne da med litt vekt på jobben vi selv gjorde på banen, mens tilskuere gjerne har en favorittspiller osv..

Målvakta har lett for å velges når resulatet er noe-null. Men, har målvakta da vært god, eller har han bare stått der han skal og blitt truffet av 25-30 skudd i magen og thats it? Har han gjort kampviktige redninger eller er det backene/laget som har styrt avslutningsmulighetene til det andre laget godt?

Backene velges ikke spesielt ofte, og hvert fall ikke på bakgrunn av defensivt bidrag. Det hender at en back får et mål og et par pass og av den grunn velges, men sjelden ser man juryer etc som ser litt bak tallene og ser grovarbeideren sin betydning for laget. Backen som tekker skudd, som er i pasningslinjen så passet aldri blir slått, som dytter løpere unna så målvakta ser utgangen på skudd osv. I mine øyne mye av det viktige som bli gjort for at målvakten får sine gode tall.

Senteren sin jobb er blant annet å vinne dropper, men du ser ikke ofte bestemannsprisen gå til en senter med den begrunnelsen. Det må gjerne scores mål eller gis noen assister for at spesielt media skal gi 3, 2, 1 poeng. En senter som utfører sin jobb prikkfritt trenger ikke skinne i en kamp, han er tryggheten backene trenger for å stå opp på rød eller blå.. Det er en jobb som er meget viktig for et lag..og kan være matchavgjørende mht kontringer imot som ikke kommer.

Det blir gjerne slik at det er spilleren som scorer ett eller flere målpoeng på ene eller andre måten som blir kåret til dagens mann. Litt for ofte glemmes også her grovarbeideren, fore-checkeren, han som stuper inn i krigen i rundvant og graver. Det er ikke sjelden at en graver gjør en kjempejobb som resulterer i mål tre-fire trekk senere. Graveren havner aldri da i noe statistikk annet enn pluss i pluss/minus mens de tre, mål + ass + ass havner i aviser/på tv etc. Men, spillerne/treneren vet selvfølgelig hvem sin fortjeneste målet egentlig var.

Så… neste kamp du ser Get, kvinner eller 1-divisjon.. prøv å se forbi målscoreren og se prestasjoner.

Kanskje du blir overrasket over valget ditt da 🙂

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg