Hønefoss – vi klager litt og så går det seg til

By-utvikling… det er fali det

Du skal være bra lite interessert i byen du bor i om du ikke har fått med deg planene om et høyt bygg helt inn mot fossen midt i Hønefoss. Er du ikke fra Hønefoss, men husker Fossen restaurant etc fra dine tidlige års bravader så har du kanskje et vagt minne om ei bru og noe vann.. Det er der det tenkes settes opp et høyt moderne bygg i tillegg til annen nybygging langs og ved fossen.

Jeg tenkte ikke mene så mye om dette høybygget som er planlagt.. for på den ene siden synes jeg det ser litt rart ut..men på den andre siden synes jeg det ser stilig ut med et slikt bygg (sikkert fordi jeg jobber i byggebransjen selv).

Jeg har fulgt «debatten» for og imot høyhus i Hønefoss, sett debattanter legge frem gode og dårlige argumenter og innlegg uten å komme med noen «arresterende» greier til folk i begge leire. Dette fordi jeg som sagt har beina litt i begge leire her.

Vi er flinke til å klage på utvikling her i Hønefoss. Vi vil helst ikke gjøre noen forandringer. Men når det er gjort så går det seg til.
Hvervenkastet på by-siden av E16.. Ingen ville at fotballbanen og naturen der skulle røres.. men så fikk vi Esso, Gjestegården og Bohus.. og så gikk det seg til.

Mange år etter ville noen bygge på andre siden av E16.. Nei og nei og nei… var ordet i manges munn.. Vi kan ikke ødelegge verdifull skog osv.. Men så fikk vi sakte men sikkert svære varehus, Biltema, Europris, Jula, Rusta, Power, Xxl, Jysk, no flisgreier og mange flere.. og så har det gått seg til og.

Kinohaven forsvant og ble til bygg, det gikk seg til.
Ford-kvartalet forsvant og skal bygges opp på et tidspunkt.. det gikk seg til

Sundgata revet og skal bygges nytt..det gikk seg til..

Gymnaset har fått et nytt bygg. Det ser helt jævlig ut sammen med det gamle bygget spør du meg, men det kommer til å bli en del av bybildet det også.. det går seg til..

Hønefoss Kirke.. hoppbakken.. Det går seg til.
Buss-stasjonen og Soppen borte. Det måtte bort, det holdt jo på å rase ned. Masse protester, men det har gått seg til.
Utvidelse av Kuben med riving av de gamle byggene.. trist og fælt for noen, men det har gått seg til.
Blokka langs Hønengaten..masse protester, men det kommer til å gå seg til det også.

Hønefoss, egentlig alle byer, er under utvikling. Nye visjoner, nye måter å bygge på, nye bygg, nye tanker om måter å jobbe og leve på.
Kanskje blir det fint med et høyhus inn mot fossen, kanskje blir det ikke..

..men det kommer til å gå seg til

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg