Hva er det ett år med pandemi har lært oss?

Eller man burde kanskje si; Hva er det vi har oppdaget om Norge etter ett år med pandemi.

Det vi først og fremst har lært er at i hovedsak har Norge innbyggere som blir med på dugnad, krafttak, tiltak, ordninger, kall det akkurat det du vil.

Jeg sier i hovedsak fordi vi også har en andel av befolkingen som ble med på dette en stund..for så å bli litt leie og derfor begynne bryte de regler og retningslinjer flertallet følger. Selvfølgelig da med det resultat at smitte blomstrer opp igjen og vi får nye enda strengere tiltak.

Dessverre har vi også lært og oppdaget at Norge også har sin del av skeptikere og pappskaller. Slike mennesker vi stort sett bare har ledd av når vi hører og leser om de spesielt fra USA, the land of the nut-jobs. Pandemi-fornektere, pandemi-skeptikere, konspirasjonsteoretikere, etc.. som alle er med på å undergrave viktigheten av å få bukt med smitten for å kunne gå tilbake til en normal tilværelse.

Vi har dessverre også oppdaget at det norske samfunn ikke på noen måte var klare for en pandemi beredskapsmessig. Norge har en stor mangel på intensivplasser og intensivsykepleiere. Husk dette ved valget til høsten. Men husk også at denne mangelen er, i likhet med beredskapsmangelen avdekket ifm 22 juli, ikke et produkt av en regjering..dette er et produkt av mange norske regjeringers systematiske nedprioritering av beredskap i Norge.

Vi har også oppdaget at nordmenn er ganske så flinke til å følge opp regler og retningslinjer gitt fra myndigheter…så lenge det ikke kludrer til ferie og spesielt det å dra på hytta.

Vi har også oppdaget at Vinmonopolet er ordet/saken man bruker når man synes noe er urettferdig.
-hvorfor får ikke vi trene når Vinmonopolet er åpent?
-hvorfor får ikke vi spille kamper når Vinmonopolet er åpent?

-så det er viktigere at Vinmonopolet er åpent enn at ungene får leke sammen?

-osv osv osv..

Det vi også har oppdaget er at en stor del av smittevernsekspertisen i Norge finnes i kommentarfelt i sosiale medier. Nasjonale pålegg og tiltak, lokale pålegg og tiltak, de feies bort og synses vekk av nordmenn utdannet på Livets Harde Skole og lignende høyskoler og universiteter.

Det er andre april i dag. I går leste nordmenn generelt alle nyheter og artikler med skepsis og granskende øyne. Jeg oppfordrer herved alle til å gjøre det samme fremover mot valget i høst. Les og lytt. La ikke de politiske lederne slå mynt på feks manglende beredskap i dette landet. Den er som sagt bygd ned gjennom mange regjeringer. Hvis det politiske Norge vil kan de vedta på Stortinget et program som vil rette på dette, tverrpolitisk. Gjør de ikke det kan de heller ikke gnåle om dette i valget.

Det er i motbakke det går oppover, heter det jo. Vi har hatt mange motbakker nå, og er vel strengt tatt midt i en lang bakke vi ikke aner hvor lang er.

For meg handler det nå om 2 ting;

1-Følge smittevernråd

2-Ta vaksinen når jeg får tilbudet

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg