Jeg får litt mark i magen av skudd-tellingen

Det er hyggelig med mange skudd, men alt er jo nettopp ikke det…

Jeg er delt i min egen oppfatning av dette og. Den delen av meg som tenker på dette med sekretariat-hue den vet jo hva som er korrekt, mens den delen av meg som tenker med hockeyspiller-hue har sin helt egen oppfating av hva som burde telles som skudd på mål.

Hvorfor tar jeg opp dette nå igjen.. jo fordi jeg bettopp så Ringerike – Furuset i Schjongshallen..eller ikke nettopp da, men for noen dager siden. Der endte skuddstatistikken på 51-21, en statistikk jeg selv var med på å telle frem til sammen med 4-5 andre i sekretariatet (det blir endel diskusjon om puck ville gått inn eller ikke…lettere i Get da vi sjekket alle skudd vi lurte på med kamera). Men, de reelle skuddene på mål var jo ikke 51-21… for inn i de tellingene er flere lomper, klareringer etc som på ingen måte var noe “skudd på mål” men som ihht regel alikevel må telles.

Som spiller tenker jeg at skudd på mål…det burde være reelle forsøk på å lage mål.. ikke en pælm når man får tak i puck i undertall og tilfeldigvis treffer målet i andre enden. Jeg synes jo det er på grensa til absurd at en spiller som kommer alene med målvakt, skyter og treffer stolpe-ut ikke får tellende skudd på mål..mens en spiller som i halvsvime etter nesten 2 min i undertall får lempet en puck ut, får tellende skudd fordi målvakt må stoppe pucken..som såvidt glir bortover isen mot målet.. Hva synes egentlig målvakter om dette… Synes de det er ok at statistikken deres inneholder “redninger” av den typen?

 

Med jevne mellomrom dukker jo diskusjonen opp; Skudd på mål, hva skal egentlig telles? Dette blir jo også stadig vekk kommentert i sosiale medier etter kamper.

Hovedregel er enkelt sagt: Alt innenfor ramma skal telles.

Dette betyr altså at alle pucker som kommer mot mål som målvakt må stoppe, dvs “redde”, skal telles som skudd på mål.

 

Men:

-Synes man egentlig som spiller at en i utgangspunktet pælmet icing-puck som målvakt må stoppe for at det ikke skal bli mål faktisk er et skudd på mål?

-Synes man som spiller at forsøk på en pasning, som bommer/hopper over køllebladet og seiler mot mål, faktisk skal telles som skudd på mål fordi målvakt må stoppe pucken?

-Synes man som spiller at en puck som blir lempet inn i sone fra akkurat innenfor rødlinja skal telle som skudd når hele hallen ser at dette var bare en lobb/vipp inn i sonen?

 

Det forekommer mange skuddsituasjoner i en kamp. Det er skudd som går like utenfor, like over etc.. Disse skal altså ikke telles fordi de aldri ville gått i mål selv om målvakt ikke stod der. Det samme gjelder da selvfølgelig skudd i stolpen/tverrligger, de er ikke tellende da det ikke ble mål.

Litt vanskeligere blir det da skuddene feks er like utenfor, men målvakt er nede og fisker puck med snap eller blokker puck vekk med spakhansken. Da ser det jo ofte ut som et kanonskudd med en kanonredning…mens fakta jo er at det aldri ville blitt mål og ikke skal telles.

 

Hockey er aller best “live”.

 

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

 

 

Hvem er det som skriver denne bloggen?

Jim Gallagher. Inne i min sesong nr 41 for Ringerike Ishockeyklubb. Har 856 kamper (218 i junioravdelingen og 638 som voksen) for klubben og teller fortsatt. Er speaker på elitekampene og generelt hockeypunch.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg