Kan du abortere en, så kan du abortere to

Vet KRF egentlig hva de har gjort? 

I Krf’s egen “lille røde”, altså boken der de velger og vraker blant passiarer ettersom det passer seg, så heter det i en meget velbrukt setning : “tilgi dem for de vet ikke hva de gjør”. Jeg tror neppe at norske kvinner kommer til å tilgi Krf med det første, ei heller tror jeg at Krf egentlig vet hva de har gjort.

Det er vel ikke mange som ikke har fått med seg Krf’s kronprins og abortmotstander Kjell Ingolf Ropstad sin uttalelse om at “om kvinnen kan bære frem ett barn så kan hun bære frem to”. Sånn rent bortsett fra at det er vanvidd av politikere å i det hele tatt skulle gå inn og detaljstyre eneltpersoners liv til de grader Kjell Ingolf Ropstad her legger opptil så kan jeg ikke annet enn å spørre Ropstad, Bollestad og dere andre som forfekter Krf’s budskap i denne saken: Hva i all verden vet dere om den enkelte kvinnes kropp? Hva vet dere om familiens livssituasjon?

Krf’s Ropstad, hans kollegaer og andre disipler uttaler at “seieren” de har inkassert med hensyn til begrensingen mht fosterreduksjon er en stor seier for Krf, men fremfor alt en stor seier for barna.

For hvilke barn?

De som båret frem som ikke er ønsket eller kan tas vare på? De som nå ikke blir født i det hele tatt?

For Krf;

Det dere nemlig har “vunnet” er ikke ensbetydende med at alle barn som blir unnfanget og viser seg å være tvillinger eller trillinger etc kommer til å bli født. Det dere derimot har sørget for er at de kvinner/familier som fakisk går til det ekstremt tunge skritt å tenke abort på grunn av vanskelig livssituasjon, helse eller lignende nå nærmest har fått tatt valget av Krf.

Ropstad og hans meningsfeller må, i mine øyne, være blåst i hue om de tror at en kvinne som har kjempet med seg selv og sine følelser og kommet til den vonde men kropp- og familiemessig beste konklusjon at hun ønsker forsterreduksjon fordi 2-3 vil bli uoverkommelig kommer til å velge noe annet enn fullstendig abort fra nå av.

Fosterreduksjon av friske fostre har pr nå ikke vært noe “stort problem” i Norge. Det tror jeg heller ikke det ville ha blitt om de hadde latt paragrafen være i fred. Nå derimot har Norge muligens tatt første steg bakover i tid.

Det å gå til det skritt å ta abort er et vondt valg for en kvinne og en familie. Men det er hver enkelt kvinne og familie som skal ta disse avgjørelsene innenfor det lovverket som har blitt kjempet frem. Det er ikke politiske broilere eller kristenfundamentalister som ønsker seg tilbake til gamledager.

Kvinnen skal bestemme over kvinnens egen kropp. Basta!

Dette Krf har fått til nå er dessverre første steg mot enda flere begrensinger tror jeg… og det må stoppes før det får begynt.

Religion og politikk

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Politikk og religion hører ikke sammen. Folk flest i moderne Norge ønsker rett og slett ikke at noen gamle skrifter skal ha noe som helst med hvordan vi lever livene våre.

Og forresten…

Om ryktene om at Ropstad skal slippe å være likestillingsminister stemmer…ja da fortjener han ikke å være minister for noe slags departement.

Jeg skrev for en stund siden denne : “Hei kvinner, nå må dere passe på, Krf vil ha kontroll på kroppen deres”.. Den er like aktuell nå, og kanskje enda mer aktuell nå som Krf har kommet i regjering.

 

2 kommentarer
  1. Saken gjør meg forbanna, egentlig. Vil Krf ha ned antall aborter, så gjør det heller ekstremt lukrativt å sett barn til verden, fra enhver alder på kvinnen. Tvang gjør folk rasende nå. Kristendommens menn har bestemt over umyndiggjorte kvinner og fordømt kvinner og straffet kvinner i hundrevis av år om de fikk barn utenfor ekteskap.
   Ropstad kunne ikke vært likestillingsminister. Det har ikke bare med menn og kvinner å gjøre, men også med likestilling av homofile, transpersoner osv. Nå skriver man i Fævennen at det er bra for Sørlandet at Krf har fått en statsråd. Hva fa**? Jeg er også sørlending og slett ikke kristen. Ropstad har bibelbeltet rundt midjen, han, og det er skummelt.

   Men fremfor alt så er det Erna Solberg sitt ansvar, for hun var den som dro abortloven inn her. Jeg vingler rundt på blåsiden politisk, men jeg er kjempeirritert for tiden. Noterer ting i bakhodet.

   1. Jeg er som sagt mer bekymret for hva det neste de ønsker begrense for spesielt kvinner er. Dette med tvillingabort/fosterreduksjon er ikke noe som foregår hyppig, men når maktmennesker sier A så kommer gjerne B straks etter

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg